Dieta cu varză. Cum poţi topi 10 kilograme în 10 zile şi care sunt riscurile
Varza ajută la detoxifierea organismului, previne cancerul, boala Alzheimer, dar şi bolile cardiovasculare. Dieta cu varză presupune atât consumul de varză crudă (albă sau roşie), cât şi al supei de varză, al unor legume şi fructe sărace în calorii. Regimul include şi carne slabă.
Dieta cu varză. Cum se prepară supa de varză
Pentru o oală de supă este nevoie de o jumătate de varză tăiată mic, două cepe mari, tocate şi ele mărunt, doi morcovi, un ardei gras, câteva ciuperci, o jumătate de rădăcină de ţelină, o cană de roşii proaspete tocate (sau o cutie de roşii în bulion). Se adaugă sare după gust, iar la final pătrunjel, leuştean şi condimentele dorite.
Nutriţioniştii recomandă consumarea a trei porţii de supă de varză pe zi. Puteţi mânca şi două-trei fructe zilnic, fără banane şi struguri, atât la micul dejun, cât şi la gustările dintre mese. Nu este de neglijat consumul de apă: până la doi litri şi jumătate pe zi. Este permis şi consumul de ceai verde pe perioada dietei.
Dieta cu varză. Ce alimente sunt interzise
Dieta cu varză presupune scoaterea carbohidraţilor din alimentaţie. Nu vor fi consumate: pâine, făinoase, tăiţei, spaghete, cartofi, orez, fulgi de cereale sau porumb/mămăligă. De asemenea, dieta presupune excluderea preparatelor care presupun încălzirea uleiurilor: preparate cu ceapă călită, mâncăruri tip fast-food, carne prajită sau cartofi prăjiţi, omletă, seminţe coapte. Două mese pe zi vor fi cu legume proaspete, inclusiv varza crudă.
Dieta cu varză. Meniu zilnic
La micul dejun sunt recomandate: iaurt degresat, brânză, legume proaspete (inclusiv varza crudă), pepene, mango, seminţe crude. La prânz, puteţi mânca supă de varză, fără pâine, iar după-amiază un fruct sau o salată de crudităţi.
Pentru masa de seară: peşte sau carne cu legume, la grill sau la aburi, de asemenea fără pâine. Cantitatea de legume trebuie să fie de trei ori mai mare decât cea de carne.
Dieta cu varză. Ce contraindicaţii are
Cei care suferă de afecţiuni renale sau boli cardiovasculare nu pot urma o astfel de dietă, pentru că îşi pot agrava problemele. Riscul acestei diete este subnutriţia, deoarece ajunge la mai puţin de 1.200 de calorii pe zi. De asemenea, există riscul ca persoanele care ţin această dietă în mod repetat să slăbească rapid, dar şi să se îngraşe, ulterior, la fel de repede şi să sufere tulburări metabolice.