Potrivit nutriţioniştilor, dieta cu miere şi oţet de mere te ajută să slăbeşti în jur de 5 kilograme în doar 5 zile. Însă trebuie să fii şi foarte atent la ce mănânci.
Dieta cu miere şi oţet de mere nu ar trebui ţinută mai mult de cinci zile, întrucât există riscul ca organismul să fie privat de substanţe nutritive extrem de importante. Mierea este folosită pentru a îndulci gustul oţetului de miere şi vine cu un aport de substanţe nutritive, iar oţetul arde grăsimile. Ca reţetă trebuie să pui o linguriţă de miere, două linguriţe de oţet de miere într-un pahar de apă la temperatura camerei.
Acest amestec se consumă înaintea celor 3 mese principale, pentru ca grăsimile să nu fie asimilate în organism. Însă e foarte important să nu fie nişte mese foarte bogate în alimente. Vă recomandă legume, peşte, cereale integrale şi fructe.
Dieta cu miere şi oţet de mere. Ce calităţi are mierea de albine
Mierea de albine are un conţinut ridicat de minerale, vitamine şi enzime active. Mierea conţine numeroşi antioxidanţi şi are o compenentă antiinfecţioasă, fiind folosită des pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale şi în rănile pielii. De asemenea, mierea de albine este o sursă de carbohidraţi. Se mai spune despre miere că poate vindeca mai multe tipuri de alergii sezoniere.
Mierea este antifungică şi hrănitoare, ajută la asimilarea calciului în organism, are efect antibacterian atât în diverse probleme interne, cât şi externe ale organismului.
Dieta cu miere şi oţet de mere. Beneficiile oţetului
Potrivit unor studii, oţetul de mere ajută la arderea caloriilor atunci când organismul este în repaus şi vă ajută în reducerea poftei de mâncare. Datorită conţinutului de acid, oţetul de mere este un remediu excelent împotriva respiraţiei urât mirositoare.De-a lungul timpului, oţetul de mere a fost folosit ca produs alimentar, dar şi ca medicament naturist.
Se spune că este un eficient agent antibacterian cu un conţinut ridicat în minerale oligoelemente vitale pentru un organsim sănătos. Conţine potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu sau fluor. Pe lista cu proprietăţile oţetului de mere trebuie trecut faptul că elimină până la 99% dintre bacterii, mai bine de 80% din mucegaiuri şi tot atât din virusuri.
Despre oţetul de mere, produs complet natural, se spune că păstrează toate proprietăţile nutritve ale merelor. De asemenea, este îmbunătăţit cu acizi suplimentari şi enzime produse în timpul celor două etape de fermentare prin care trece.