Dieta care te scapă de kilogramele acumulate de Paște. Cele 3 reguli pe care să le respecți săptămânal
Te-ai întrebat care ar putea fi dieta prin care scapi de kilogramele în plus care au fost acumulate de Paște? Specialiștii din domeniul nutriției vin cu recomandări către cei care doresc să își recapete silueta, după ce s-au înfruptat din delicatesele pregătite sau comandate cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Iată mai jos, în articol, câteva reguli care pot fi respectate, pentru a slăbi.
Există o multitudine de diete, rețete și planuri alimentare care pot fi respectate, în vederea scăderii în greutate. Printre acestea reamintim dietele cu zarzavaturi, dieta ketogenică, cea cu fructe de pădure sau cea cu deficit de calorii. Mai există și diete bazate pe un nivel scăzut de carbohidrați, dar cu un balans perfect de proteine. Totuși, printre toate acestea, se numără și un plan alimentar care poate fi ținut de multe persoane, mai ales dacă nu se confruntă cu probleme de sănătate. Este vorba despre dieta în care se va face un deficit caloric și care va ajuta la reglarea digestiei.
Această tipologie de plan alimentar va ajuta persoana în cauză să își găsească echilibrul digestiv, după masa de Paște. În perioada Sărbătorilor Pascale se consumă o multitudine de preparate delicioase, dar care pot „pica greu” la stomac și care pot îngrășa. Printre acestea amintim preparatele din miel și porc, dar și mâncărurile bogate în grăsimi. Sarmalele, salata boeuf sau cea de ciuperci cu maioneză, ouăle umplute sau prăjiturile consumate în doar câteva zile pot dezechilibra sistemul digestiv. De aceea, cei care doresc să revină la silueta de dinainte de Paște pot respecta câteva reguli alimentare.
Dieta care te scapă de kilogramele acumulate de Paște
Există o dietă care te-ar putea scăpa de kilogramele acumulate în perioada Paștelui. În primul rând, trebuie să ai în vedere ce tipuri de alimente ai consumat în această perioadă și să le diminuezi pe cele care au foarte multe grăsimi. Carbohidrații îngrașă, dacă sunt consumați peste măsură. Există câteva reguli care pot fi respectate, după bogatele mese de Paște.
În condițiile în care nu ai consumat tot cozonacul și pasca până acum, atunci trebuie să reții că ar fi ideal ca acestea să fie mâncate în prima parte a zilei. Alege să consumi carbohidrați dimineața. Nu uita să mănânci alimente cu fibre, care te ajută să îți recapeți echilibrul digestiv. Se recomandă ca farfuria ta să conțină o treime carne și două treimi legume proaspete.
Când vine vorba despre cină, asigură-te că vei consuma produse alimentare cât mai ușor de digerat. Supele sau ciorbele pot fi ideale pentru această masă. Evită să consumi crutoane sau pâine la cină.
Citește și DIETA CU VLĂSTĂRI LE-A CUCERIT PE ROMÂNCE! AȘA AU SCĂPAT DE KILOGRAMELE ÎN PLUS
Sursă foto: colaj Pixabay