Dieta care previne pierderea parului
Pentru a combate calvitia, consumati proteine slabe din carne de peste, pui, ficat de vita si oua, dar si fier din stafide, legume verzi, curmale si cereale integrale. Andrei Sion Specialistii americani au dezvaluit, in cadrul revistei „Askmen”, alimentatia recomandata pentru a preveni pierderea podoabei capilare. Cauzele acestei probleme sunt extrem de variate, cum ar fi factorul ereditar, stresul, bolile glandei tiroide si varsta. Insa, in majoritatea acestor situatii, o dieta bogata in proteine si fier poate intarzia sau chiar preveni caderea parului. Parul este alcatuit in principal din proteine, de aceea trebuie sa consumati cat mai multe proteine pentru a-i mentine sanatatatea. Cu toate acestea, dietele bogate in grasimi au tendinta sa creasca nivelul de testosteron, care a fost asociat cu pierderea parului. Asadar, carnea grasa nu va va ajuta sa combateti pierderea podoabei capilare. In schimb, consumati proteine mai slabe, cum ar fi cele din carnea de peste, pui, ficatul de vita, branza slaba, oua, migdale, fasole, iaurt si lapte de soia. Fierul are un rol esential in producerea hemoglobinei, care transporta oxigenul in organism. Oxigenarea stimuleaza cresterea parului si de aceea trebuie sa va asigurati o cantitate adecvata de fier in organism. Alimentele bogate in fier sunt stafidele, ouale, legumele verzi, curmalele si cerealele integrale. Pentru a asigura absorbtia fierului de organism, trebuie sa consumati vitamina C din portocale, struguri si lamai. Pentru a va asigura ca organismul asimileaza vitaminele si minerale pe care le consumati este necesar sa includeti cat mai multe alimente bogate in bioxid de siliciu, cum ar fi prunele, merele, capsunile, castravetii si cartofii. Studiile arata ca majoritatea persoanelor care sufera de pierderea parului prezinta o deficienta de zinc. Cand nu consumati indeajuns de mult zinc foliculele parului slabesc si duc la caderea suvitelor de par. De aceea, este recomandat sa includeti in dieta alimente cu un continut bogat in zinc, cum ar fi scoicile, crevetii si stridiile.