Dezbracatu’, specialist in preparea fuduliilor de curcan! VEZI cum le prepara

De: Cancan
Publicat: 05/05/2011 | 00:00

„Imi place foarte mult sa gatesc si de cele mai multe ori gatesc dupa ochi, nu respect intocmai o reteta. Cand am timp, imi place sa fac diverse mancaruri”, marturiseste Codrut.

Specialitatea Carcotasului sunt fuduliile de curcan la tigaie. Vedeta Cronicii Carcotasilor are o reteta dupa care ii ies cele mai bune fudulii.

„Pentru o portie, avem nevoie de 300 de grame de fudulii, care se spala cu vreo 300-400 de mililitri de lapte, dupa care se freaca bine cu sare. Se pune o tigaie pe foc, in care se topeste jumatate de pachet de unt si se adauga fuduliile si mirodenii dupa gust, oregano, piper, sare si 300 mililitri de vin alb sec. Se lasa la inabusit 15 minute, dupa care se ridica capacul si se amesteca la foc mic pana se albesc, in jur de 20-30 de minute”, povesteste Dezbracatu’.