Adrian Marinescu, medicul infecționist de la Institutul Matei Balș a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la purtarea măștii de protecție. Acesta a răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor: va fi sau nu obligatorie masca și pe stradă, în România?
Medicul infecționist Adrian Marinescu a declarat că purtarea măștii chiar și pe stradă ar ajuta enorm, în contextul epidemiologic din România.
„Orice persoană de lângă noi poate fi un potențial infectat”, a transmis Marinescu, potrivit dcnews.ro. Cu toate acestea, Adrian Marinescu a punctat faptul că sunt și alte situații pe care românii trebuie să le ia în seamă, pentru a se proteja de infectare.
Purtarea măștii este una dintre ele, însă specialistul a vorbit și despre testarea populației, dar și despre măsurile oe care trebuie să le ia, în continuare, spitalele.
În ceea ce privește carantinarea Bucureștiului, medicul infecționist Adrian Marinescu a punctat faptul că măsurile în regim de urgență oferă ajutor numai pentru câteva zile și este necesar ca locuitorii din Capitală și nu numai să respecte toate măsurile impuse de autorități.
„E important ca situația să fie suportabilă, să fie mai puține cazuri, să ne putem echilibra”, a conchis Adrian Marinescu, în ceea ce privește al doilea val de COVID-19.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.812 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.999 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 122 în Austria, 21 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.