Un astronaut care se afla pe SSI – Stația Spațială Internațională a observat un detaliu bulversant, atunci când a privit înspre Terra. Mai cu seamă, a observat o formă bizară care părea să se uite direct spre el (în formă de craniu). Deși, inițial, ar fi putut crea panică, în realitate există o explicație plauzibilă. Imaginile au fost efectuate în data de 12 februarie, anul acesta. Iată mai jos, în articol, ce a observat un astronaut de pe SSI și despre ce este vorba.
În data de 12 februarie, anul acesta, au fost realizate fotografii de pe Stația Spațială Internațională – SSI. Un astronaut aflat în spațiu a privit înspre Terra și a sesizat un detaliu bulversant. Mai cu seamă, a observat forma unui craniu îndreptat către el. Există, însă, o explicație oferită de experți. Ce să fie, oare, de fapt, această formă bizară?
Astronautul se afla la o înălțime de 40 de kilometri față de suprafața pământului, atunci când a observat forma respectivă. De la distanța de la care a privit, astronautul a identificat ceva ce părea să semene cu un craniu. În realitate, este vorba despre o formațiune geologică din Africa care are conuri de vulcan mocnit care creează forma inedită văzută de astronaut. Zona respectivă poartă denumirea de Trou au Natron și se află în mijlocul națiunii africane Ciad, în deșertul Sahara.
Formațiunea din deșertul Sahara este, de fapt, o calderă vulcanică (crater) adâncă de 1.000 de metri, care se întinde între aproximativ șase până la opt kilometri, în funcție de zona din care se măsoară. În interiorul vulcanului se regăsește o substanță numită natron, care este un tip de sare care constă din carbonat de sodiu, bicarbonat de sodiu, sulfat de sodiu și clorură de sodiu. Gropile negre sunt de fapt conuri de cenuşă vulcanică care au crescut în jurul orificiilor de ventilaţie. Zona se află în nordul Ciadului, în Munții Tibești, care sunt cei mai mari munți din Sahara.
Este un loc fascinant în care accesul este extrem de dificil. De-a lungul timpului, mulți experți au dorit să ajungă în această zonă, pentru a o cerceta și pentru a-i afla „comorile”. De altfel, deși este o zonă inospitalieră, are o faună sălbatică aparte, arată ladbible.com.
Sursă foto: NASA