Iaurt cu mar si scortisoara Ingrediente: – 500 g de iaurt – 2 mere verzi – biscuiti de casa – coaja de lamaie rasa – 1 pliculet de scortisoara – 1 pliculet de zahar vanilat Mod de preparare: Se toaca in cubulete mici cele doua mere decojite. Se piseaza doi biscuiti de casa si se amesteca impreuna cu marul si cu iaurtul. Se adauga in iaurtul obtinut un pliculet de zahar vanilat si se da la congelator timp de doua ore cat sa se intareasca, precum inghetata. Se orneaza cu coaja de lamaie si scortisoara si se serveste pe platou de biscuiti! Serbet de capsuni Ingrediente: – 3 albusuri – 110 g zahar pudra – 40 g zahar vanilat – coaja rasa si suc de la o lamaie – 25 ml sherry – 500 g capsuni tocate marunt Mod de preparare: Albusurile se bat spuma si se adauga un praf de sare. Se pune apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie, apoi sherry si capsunele. Compozitia obtinuta se fierbe intr-o oala mare, batandu?se continuu cu telul, timp de 7-8 minute, pana cand a crescut in volum si a devenit o spuma lichida. Se ia de pe foc si se mai bate putin pentru a se raci usor. Se introduce compozitia la congelator pana cand se intareste.