Desertul Snickers. E singura prăjitură care seamănă perfect cu ciocolata din comerț
Dacă vrei să faci o prăjitură delicioasă în weekend şi ai rămas în pană de idei, îţi prezentăm desertul Snickers. Este o reţetă simplă şi gustoasă care imită la perfecţie gustul celebrei ciocolate din comerţ.
Desertul Snickers: Ingrediente necesare
Pentru a face prăjitura Snickers ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat
- 7 albuşuri
- 150g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200g nucă macinată
- 60g făină
- 1 linguriţă rasă de praf de copt
- 1 vârf de cuţit de sare
Pentru glazura de ciocolată albă:
- 200g ciocolată albă
- 2 linguri ulei
Pentru crema de caramel :
- 7 gălbenuşuri
- 200g zahăr tos
- 200g unt minim 80% grăsime
- 200g alune sau nucă zdrobită
Pentru glazura de ciocolată neagră:
- 200g ciocolată cu 55% cacao
- 4 linguri ulei
Cum se prepară prăjitura Snickers
Pentru început se va face blatul. Se bat albuşurile spumă împreună cu puţină sare. Se adaugă, apoi, zahărul şi se amestecă până când acesta se topeşte. Făina se amestecă alături de praful de copt şi de nuca măcinată, apoi se pune peste amestecul rezultat din albuşuri şi zahăr.
Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la copt pentru circa 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. După aceea, blatul se va lăsa să se răcească.
Între timp, poţi pregăti glazura de ciocolată albă. Ciocolata se va lăsa la topit, împreună cu uleiul, în cuptorul de microunde sau la abur. Ulterior, aceasta se toarnă peste blatul răcit şi se întinde.
Următorul pas este crema de caramel. Se amestecă gălbenuşurile cu 50 de grame de zahăr până când acesta se topeşte. Alte 150 grame de zahăr vor fi puse la topit la foc mic, iar după ce s-a caramelizat, se adaugă, treptat, untul. Se amestecă cu grijă până la omogenizare, apoi se adaugă şi gălbenuşurile mixate cu zahăr şi la final alunele sau nuca.
Se amestecă bine, la foc mic, până când crema începe să se îngoraşe. Când începe să aibă o consistenţă solidă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, crema de caramel va fi întinsă peste prăjitură.
Ultimul pas este pregătirea glazurii de ciocolată neagră. Cele 200 de grame de ciocolată vor fi lăsate să se topească împreună cu uleiul, fie la microunde, fie în baia de abur. Crema obţinută se întinde peste prăjitură.
Desertul Snickers se lasă apoi la rece timp de patru ore şi este perfect pentru a fi consumat.