Prăjitura Creme-Ole nu este un desert foarte cunoscut, dar este delicios. Era vorba despre o prăjitură cremoasă, care te va face garantat să ceri şi a doua porţie. Mai mult decât atât, este foarte uşor de pregătit şi nu durează mult până să fie gata. În cele ce urmează, vom vedea cum se prepară.
Pentru a face desertul Creme-Ole ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat
Pentru cremă
Pentru glazură
Primul pas este pregătirea blatului. Albuşurile se bat spumă alături de zahăr, iar gălbenuşurile se adaugă treptat, unul câte unul. La final, se pune plicul de Creme Ole de ciocolată şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă într-o tavă de 20/30 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul încins la 180 de grade, timp de circa jumătate de oră, iar apoi se lasă să se răcească.
Al doilea pas este pregătirea cremei. Smântâna şi laptele se amestecă cu crema de vanilie şi cu zahărul pudră. Trebuie mixat până când crema devine suficient de tare, apoi se întinde peste blat şi se bagă la frigider, cât timp se pregăteşte glazura.
Pentru a pregăti glazura, trebuie să pui apa şi zahărul pe foc şi să amesteci uşor până când zahărul s-a topit. Apoi, se adaugă coniacul şi ciocolata ruptă în bucăţele. Se amestecă până când s-a topit ciocolata şi se adaugă untul. Se mai ţine pe foc până când untul s-a topit, apoi se lasă la răcit până când ajunge la temperatura camerei. Ulterior, se întinde peste prăjitură şi se lasă la frigider circa 3 ore. Ulterior, o poţi felia. Poftă bună!