Un bărbat a dorit să achiziționeze o nouă locuință, pentru a se muta cu familia. Ani la rând, a făcut economii și, în cele din urmă, a cumpărat o casă la prețul de 267.000 de euro, în Scoția. Însă, la un an după ce a făcut achiziția, bărbatul a descoperit că există nereguli cu actele. În realitate, deținea doar jumătate din proprietatea achiziționată. Aflând acest aspect, a cerut explicații, ajungând până în instanță. Iată detaliile mai jos, în articol.
Babar Akbar este un doctor care, ani la rând, a făcut economii pentru a putea să achiziționeze o locuință. După ce a strâns banii, a venit momentul să cumpere casa, pentru a se muta cu familia. I-a intrat în atenție o proprietate din Scoția pentru care a plătit nu mai puțin de 267.000 de euro. Însă, la un an distanță de la achiziție, a descoperit că există nereguli cu actele. Mai cu seamă, doctorul a descoperit că deținea, de fapt, jumătate din proprietate. Descoperirea l-a lăsat cu un gust amar și a cerut explicații. În cele din urmă, a ajuns în fața autorităților.
După ce doctorul a aflat că deținea doar jumătate din proprietate, a cerut să i se facă dreptate prin intermediul autorităților. Astfel că atât el, cât și fostul proprietar, Donald Booth, au ajuns în instanță. Atunci, bărbatul a aflat că cealaltă jumătate de proprietate era deținută, de fapt, de fosta soție a fostului proprietar. După separarea legală, jumătate de casă îi rămăsese femeii, iar bărbatul nu ar fi trebuit să o vândă fără acordul fostei partenere. În situația dată, fostul proprietar avea dreptul să scoată la vânzare doar 50% din proprietate.
Doctorul l-a dat în judecată pe fostul proprietar pentru fraudă. De altfel, a susținut că actele pe care le-a primit erau false. În documente apărea doar numele bărbatului care a scos la vânzare casa și nici nu i-a spus de jumătatea de proprietate care a ajuns pe numele fostei soții. În urma acestui aspect, fostul proprietar a fost condamnat la 4 ani de închisoare. De altfel, fostei sale soții trebuie să îi plătească suma de 60.000 de euro.
„În esență, îți poți cheltui economiile și câștigurile pe toată viața după ce ai muncit non-stop pentru a cumpăra o casă pentru tine și familia ta. Aranjezi totul, asigurări, firme de transport, să te asiguri că totul este în ordine și, apoi, bum, un an mai târziu apare cineva și îți spune că semnătura a fost falsificată și, de fapt, încă dețin casa”, sunt declarațiile doctorului, în instanță, arată The Sun.
Citește și ACȚIUNEA „APARTAMENTUL”, SAU CUM UN TIMIȘOREAN FĂCEA BANI ȚEPUIND 7 CHIRIAȘI O DATĂ
Sursă foto: colaj Pixabay