Ies la iveală noi informații după tragedia de la Ferma Dacilor! Complexul a ars în ziua de Crăciun, iar opt persoane și-au pierdut viața, majoritatea victimelor fiind adolescenți și tineri. După ce autoritățile au început cercetările amănunțite, au reieșit mai multe nereguli. Se pare că amplasamentul din județul Prahova era racordat ilegal la curent și conectat la o pompă de apă. Ce au descoperit inspectorii de la Autoritatea națională de reglementare în domeniul energiei (ANRE)?
Noi detalii tulburătoare ies la iveală după tragedia de la Ferma Dacilor. Complexul s-a făcut scrum după ce un incendiu a izbucnit în ziua de Crăciun. Focul a mistuit tot ce i-a stat în cale, iar opt persoane au sfârșit, majoritatea victimelor fiind adolescenți și tineri. Autoritățile fac investigații amănunțite și se pare că tot mai multe nereguli ies la iveală.
Autoritatea națională de reglementare în domeniul energiei (ANRE) a descoperit anumite dificultăți privind alimentarea cu energie electrică în mai 2023. Complexul ar fi fost branșat ilegal la rețea și se alimenta printr-un cablu de 650 de metri lungime conectat la pompa de apă a unei case de locuit, se arată într-o informare a reprezentanților ANRE.
CITEȘTE ȘI: A FOST IDENTIFICATĂ A OPTA VICTIMĂ A INCENDIULUI DE LA FERMA DACILOR. PETRU AVEA DOAR 11 ANI
„În mod concret, în luna mai a anului trecut, ANRE a primit reclamații de la reprezentanții pensiunii cu privire la fluctuațiile de tensiune în rețea. Pentru clarificarea situației, s-a solicitat distribuitorului de energie din zonă, DEER (fosta Electrica Distribuție), să investigheze acest aspect. DEER a descoperit că pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri depărtare, având aviz pentru o pompă de apă și certificat de racordare pentru o casă de locuit cu panouri fotovoltaice”, a spus George Niculescu, președintele ANRE, potrivit replicaonline.ro
Șeful ANRE susține că Ferma Dacilor avea neapărată nevoie de un post de transformare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. A existat o neconcordanță serioasă între nevoile reale ale pensiunii și soluțiile furnizate.
„Aceste aspecte reprezintă o neconcordanță gravă între nevoile reale ale pensiunii și soluțiile furnizate, întrucât pentru a acoperi integral necesarul de consum al obiectivului era necesar un post de transformare. Această tragedie a distrus familii și a luat vieți, sens în care adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovații trebuie să plătească”, a mai spus directorul ANRE.
Reamintim că, în urma tragediei de la Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova, opt persoane au murit. Printre victime s-a numărat și fiul lui Cornel Dinicu, patronul complexului care s-a făcut scrum.