Descoperire terifiantă a oamenilor de știință. Ireal ce au găsit pe fundul Mării Roșii
Oamenii de știință s-au aventurat pe fundul Mării Roșii, situată între Africa și Asia. Au parcurs un drum de 1,77 kilometri, în ceea ce profesorul de la Departamentul de Geoștiințe de la Universitatea din Miami a numit „un mare analog pentru Pământul timpuriu”. Ajunși în adâncimi, au dat de o piscină de 10.000 de metri și alte 3 piscine mai mici, de 107 metri pătrați.
Bazinele pe care le-au descoperit cercetătorii au fost numite „bazinele morții” pentru că orice animal ar ajunge în acel loc ar fi imediat ucis. Culmea, echipa care a venit acum în adâncimi a găsit forme de viață, contrazicând ce spuneau experții anterior.
Este un loc al prădătorilor care se hrănesc cu orice formă de viață care are ghinionul de a ajunge acolo. În plus, în acele pisicise au găsit și „microbi extremi”. Descoperirea este extrem de importantă deoarece poate arăta cum a început, de fapt, viața pe Terra.
Ce au descoperit cercetătorii în Marea Roșie
Dat fiind faptul că animalele, moluștele, viermii, creveții nu pot supraviețui la asemenea adâncime unde nu este oxigen, înseamnă că apele din adâncuri sunt extrem de curate. De asemenea, studierea bazinelor îi va ajuta pe cercetători să înțeleagă chiar și dacă este potențial de viață pe alte planete.
„Înțelegerea noastră actuală este că viața își are originea pe Pământ în adâncurile mării, aproape sigur în condiții anoxice – fără oxigen. Studiarea acestei comunități permite, prin urmare, o privire asupra tipului de condiții în care viața a apărut pentru prima dată pe planeta noastră și ar putea ghida căutarea vieții pe alte „lumi de apă” din sistemul nostru solar și dincolo de aceasta.
De regulă, aceste animale se bioturbează sau frământă fundul mării, perturbând sedimentele care se acumulează acolo. Nu este așa și cu bazinele cu saramură. Aici, orice strat sedimentar care se așează pe patul bazinului cu saramură rămâne extraordinar de intacte”, a spus Sam Purkis.
Aceasta înseamnă că cercetătorii au putut să-și folosească descoperirile pentru a afla mai multe despre tsunami și cutremure.
Noile piscine de saramură „reprezintă un record neîntrerupt al precipitațiilor anterioare din regiune, care se întind în urmă cu mai bine de 1.000 de ani, plus înregistrări de cutremure și tsunami”.
(CITEȘTE ȘI: Descoperire controversată. Cum arătau și ce mâncau oamenii, de fapt, în anul 400 î.e.n.)