Descoperire neobișnuită în Marea Neagră. Cercetătorilor nu le-a venit să creadă că este adevărat ceea ce văd în fața ochilor
Marea Neagră este una dintre cele mai importante întinderi de apă de pe Terra. Pe parcursul istoriei, ea și-a câștigat renumele atât datorită naturii sale furtunoase, dar și a caracteristicilor sale neobișnuite. Mai multe descoperiri fabuloase au fost făcute de cercetători, de-a lungul anilor, în această mare.
Marea Neagră este situată între Europa de Est și Asia de Vest și a apărut sub acest nume în secolul al XV-lea, în timpul extinderii Imperiului Otoman. Ulterior, grecii și romanii au numit-o Pontos Euxeinos, adică Marea Ospitalieră. Ea a fost cunoscută și drept Marea Neospitalieră, datorită faptului că era greu navigabilă. În plus, țărmurile sale erau locuite de triburi războinice.
(CITEȘTE ȘI: Descoperire şocantă! Ce s-a găsit într-un cufăr dintr-o epavă, scufundată acum 400 de ani)
Descoperiri neobișnuite în Marea Neagră. Cercetătorii au fost uimiți
Marea Neagră, care este cunoscută și sub numele de Marea Euxine, este una dintre cel mai importante întinderi de apă de pe Terra. De-a lungul anilor, ea și-a căpătat renumele nu numai datorită numelui său, care inspiră teamă oricărui navigator. Caracteristicile sale neobișnuite o deosebesc de celelalte întinderi de apă ale planetei.
Odată cu trecerea anilor, cercetătorii au făcut mai multe descoperiri neobișnuite în Marea Neagră, ce au devenit celebre în întreaga lume.
O echipă formată din cercetători englezi și bulgari a descoperit în adâncul Mării Negre, în zona coastei bulgărești, o navă comercială grecească, cu o vechime de peste 2.400 de ani. Aceasta are o lungime de 23 de metri și este considerată cea mai veche epavă intactă din lume. Cercetătorii au observat că se aseamănă foarte mult cu navele grecești ce transportau vase pentru vin.
O altă descoperire uluitoare a fost făcută în anul 2000. Atunci, niște scafandri din Odesa au descoperit în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 10 metri, oasele unui animal preistoric. După ce au fost făcute mai multe examinări, cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba despre un pui de rinocer lânos. Acest animal, care avea o lungime de aproximativ trei metri, a trăit pe Terra până la ultima Epocă de Gheață.
Pe coasta sudică a Bulgariei, în apropiere de gura de vărsare a râului Ropotamo, în adâncurile Mării Negre a fost descoperită o așezare preistorică scufundată la începutul Epocii de Bronz. Se pare că această așezare a fost situată în apropierea țărmului, atunci când nivelul mării era mult mai scăzut decât în prezent. Ea a fost abandonată de locuitorii săi atunci când apa mării a crescut și chiar a inundat-o.