Delicios! In Japonia poti servi inghetata de peste si limba de cal
Aproape orice poate fi folosit pentru a face o inghetata, asa ca japonezii au zis „de ce nu?”.Odata ce au fost introduse ingredientele de baza si laptele, doar imaginatia te poate opri sa alegi o aroma pe gustul tau, de la plante si animale pana la arome minerale.Cele mai putin neobisnuite inghetate de acest fel sunt cele cu arome de plante. Desi majoritatatea nu sunt foarte greu de inghitit, cateodata poti ramane surprins de o aroma „prea diferita”, cum ar fi porumb, cartofi, rosii sau chiar wasabi.Insa doar cand ajungem in domeniul pestilor situatia devine mai piperata, asa ca daca nu esti atent, te poti trezi atacat de o aroma careia nu-i poti face fata, ca de exemplu caracatita, scoici, crab tipar sau ton.Si pentru a acoperi toate domeniile, japonezii s-au gandit sa includa si animale in delicatesele lor. Asa ca nimic nu te poate opri sa savurezi o inghetata de limba de cal, de vipera sau chiar o aroma de aripioare de pui.