Delicii pentru masa in familie!

De: Cancan
Publicat: 23/01/2010 | 00:00

Lasagna cu pui si spanac – (pentru 4 pers.) Preparare: Se curata spanacul. Carnea de pasare se da prin masina de tocat. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se incinge o parte din ulei, se prajeste ceapa, un catel de usturoi si carnea tocata de pasare, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se adauga pasta de rosii si se stinge cu vinul rosu. Se adauga bucatile de rosii, putin din zeama de rosii si se lasa sa fiarba circa 15 minute. Se incinge uleiul de masline cu restul de usturoi, se adauga spanacul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa. O forma termorezistenta (de budinca) se unge cu ulei de masline, se introduc alternativ foi de lasagna, carne de pasare tocata, branza si spanac. Deasupra se presara branza si se acopera cu smantana. Lasagna se introduce in cuptorul preincalzit (180 grade) pe rastelul din mijloc si se coace circa 45 de minute. Ingrediente: e 400 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon e 300 g piept de pasare e 3 linguri de ulei (de preferinta de masline) e o ceapa e 3 catei de usturoi e sare e piper e cimbru e nucsoara e o lingura pasta de tomate e 100 ml vin rosu e o cutie Pelati rosii decojite din conserva, taiate bucati e 100 g foi de lasagna e 90 g branza parmezan, Emmentaler sau alta, dupa gust e 4 linguri de smantana Frigarui de carne si ciuperci, pe rizotto rosu – (pentru 4 pers.) Preparare: Se curata ardeiul si se taie bucatele, ceapa se toaca marunt. Se incalzesc 20 g unt in care se inabusa ardeiul si ceapa. Se adauga orezul si se rumeneste usor, apoi se adauga pasta de tomate si boiaua, se amesteca bine si se stinge cu bulionul de legume. Se da intr-un clocot, apoi se fierbe acoperit, la foc moderat, timp de 25-30 minute. Se curata ciupercile, se taie muschiuletul si ficateii in bucati potrivite pentru frigarui. Se desprind frunzele de salvie de pe tulpina. Se infig, alternativ, ciuperci, bucati de muschiulet, de ficatei si frunze de salvie pe frigarui. Se incinge restul de unt si se prajesc frigaruile pe toate partile, timp de aproximativ 8 minute. Se condimenteaza si se aranjeaza pe rizotto-ul intins pe un platou. Ingrediente: e 400 g ciuperci Champignons mici, proaspete e 400 g muschiulet de porc e 200 g ficatei de pasare e 1 ardei gras rosu e o ceapa e 50 g unt e 200 g orez de rizotto cu bob lung e 3 linguri pasta de tomate e o lingura boia dulce e 1/2 litru bulion de legume e 3 buchetele de salvie e sare e piper Galuste cu mere – (pentru 4 pers.) Preparare: Se curata merele si se taie marunt, se adauga ouale, laptele, o priza de sare, apoi faina si se face un aluat. In functie de sucul lasat de mere se mai adauga faina, pentru ca aluatul sa fie suficient de consistent. Pe un fund de lemn sau cu lingura se formeaza galuste care se fierb in apa clocotita. Se amesteca zaharul cu scortisoara, dupa gust, se tavalesc galustele in acest amestec sau se presara pe galuste. Se orneaza cu miere. Ingrediente: e 500 g mere e 2 oua e 2 linguri de lapte e sare e 50 g faina sau mai mult, in functie de cat sunt de suculente merele e o lingura de zahar e scortisoara macinata e o lingura de miere