Paste in stil elvetian (pentru 2 pers.) Preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb. Pastele fainoase se fierb putin. Ceapa se taie fasii, carnea in cubulete si se rumenesc impreuna in tigaie. Apoi cartofii fierti si pastele se pun peste ceapa si se dispune compozitia intr-o forma de gratinat, alternativ cu cate un strat de branza. Se amesteca smantana cu condimentele si oul si se toarna peste compozitia din forma. Se introduce la cuptorul preincalzit (150 grade), se gratineaza timp de 10-15 minute, pana se topeste complet branza. La masa se mai amesteca odata bine. Sugestie: In Elvetia se mananca traditional cu piure de mere. Se poate servi si cu o salata, dupa preferinta. Este o mancare la care se pot valorifica resturi de alimente proaspete. Ingrediente: -4 cartofi e200 g paste fainoase: macaroane, spaghete epene eo ceapa e150 g mezel uscat: slanina, salam, kaizer -200 g branza -250 g smantana eun ou esare epiper enucsoara