Delicatese frantuzesti, la festivalul de dulciuri
RASFAT. Copiii au profitat din plin de oferta generoasa pe care cofetarii au prezentat-o la festivalul de dulciuri OFERTA. Tortul urias, pentru doua sute de persoane, si pasta de martipan, sub diferite forme de fructe, au fost doua specialitati care au incantat cumparatorii Maestrii cofetari romani si italieni nu s-au lasat, insa, nici ei mai prejos si au pregatit pentru targ o gama variata de bunatati: torturi sub forma de ursuleti, prajituri „soricel” si gogosi siciliene Daniela Catrina Copii si adulti s-au ingramadit, ieri, sa guste din delicatesele expuse in cadrul festivalului „Dulciuri pentru toti”, de la Palatul Copiilor. Evenimentul, deschis pana duminica, reuneste o gama larga de bunataturi dulci cu specific italienesc, frantuzesc si romanesc. Piesa de rezistenta a targului ii intampina pe vizitatori chiar la intrare: un tort imens pentru 200 de persoane, facut din bezea si ciocolata naturala belgiana. Maestrii francezi au incantat cumparatorii cu prajituri ornate original, la preturi intre 8 lei si 9,5 lei bucata. Martipanul sub forma de fructe, crocante cu miere de albine (care se vand cu 10 lei /100 gr) si gogosi siciliene sunt doar cateva din specialitatile italienesti. Cofetarii romani au fost si ei la inaltime si au pregatit torturi cu forme de ursuleti si prajituri „soricel”. Intrarea la targ costa 5 lei.