Acasă » Vedete » Delia Matache, diagnosticată cu 4 afecțiuni neurologice: sindromul Peter Pan, ADHD, misofonie și anxietate. Cum îi afectează viața artistei

Delia Matache, diagnosticată cu 4 afecțiuni neurologice: sindromul Peter Pan, ADHD, misofonie și anxietate. Cum îi afectează viața artistei

De: Cristina Cruceru 28/05/2024 | 21:05
Delia Matache, diagnosticată cu 4 afecțiuni neurologice: sindromul Peter Pan, ADHD, misofonie și anxietate. Cum îi afectează viața artistei
Delia Matache suferă de 4 afecțiuni / Foto: Captură Video

Delia Matache (42 de ani) este una dintre cele mai cunoscute și iubite cântărețe din industria muzicală de la noi din țară. Se bucură de un succes răsunător atât pe marile scene, cât și pe sticlă. Pe lângă faptul că are o carieră uriașă ca artistă, este și vedetă de televiziune datorită emisiunilor de la Antena 1 în care a luat parte de-a lungul timpului. Este mereu cu zâmbetul pe buze și pusă pe șotii, însă puțini știu cu ce afecțiuni se confruntă solista. Aceasta a dat din casă tot și a mărturisit că nu e totul roz atunci când vine vorba despre sănătatea ei. Care sunt tulburările care îi afectează condiția medicală?

Delia Matache este una dintre cele mai îndrăgite vedete din showbiz-ul de la noi, fiind printre cântărețele din „garda veche”. Are o carieră de peste 2 decenii în muzică și se bucură de un succes colosal. Este adesea prezentă și pe micile ecrane, căci are numeroase proiecte la care ia parte. Deci, are o viață încărcată, fiind mereu în priză atunci când vine vorba despre carieră. Ori este pe scenă, ori pe sticlă! Tocmai din acest motiv, când prinde puțin timp liber, Delia și soțul ei își iau zborul spre destinații la care unii doar visează.

CITEȘTE ȘI: DELIA A ȘOCAT CU NOUA PERECHE DE ADIDAȘI! VEDETA ȘI-A ACHIZIȚIONAT ÎNCĂLȚĂMINTE CU PESTE 1.000 DE EURO

Vedeta TV iubește călătoriile și plimbările prin natură, iar acest lucru se poate observa ușor din postările ei de pe rețelele de socializare. Deși este mereu cu zâmbetul pe buze și pregătită să ia parte la tot felul de experiențe noi, cântăreața ascunde o dramă. Delia se confruntă cu niște afecțiuni medicale, care nu-i dau pace. Aceasta a recunoscut treptat că există anumite tulburări neurologice care-i afectează sănătatea. Este vorba despre ADHD, misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan.

CITEȘTE ȘI: NU AI MAI VĂZUT-O AȘA PÂNĂ ACUM! DELIA S-A FOTOGRAFIAT ÎNTR-UN COSTUM DE BAIE PRIN CARE SE OBSERVĂ TOT

Cu ce simptome se confruntă Delia Matache din cauza ADHD-ului

Celebra artistă a vorbit, în mai multe rânduri, despre afecțiunile cu care se confruntă. Delia Matache a adus în discuție de câteva ori, în mediul online, subiecte legate despre ADHD, tulburare care vine la pachet cu diverse probleme. Jurata de la iUmor mărturisea public faptul că are parte de multe provocări în carieră, dar și-n viața de zi cu zi din cauza acestei tulburări neurologice de care suferă.

„Noaptea, când oamenii dorm, eu mai fac câte ceva. Eu nu dorm. Sunt bolnăvioară, sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, astfel nu sunt împlinită sufletește”, spunea vedeta, în podcastul lui Gojira.

ADHD este o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate. Are numeroase simptome, printre care lipsa atenției, dificultăți de organizare ori de realizare a anumitor sarcini, vorbirea fără întrerupere, agitație, dar și altele.

Ce înseamnă misofonia, altă tulburare de care suferă Delia Matache

Misofonia este o altă afecțiune care-i dă bătăi de cap Deliei, la propriu. Artista are o sensibilitate atunci când vine vorba despre sunete, care poate da tulburări de comportament. Acest sindrom poate afecta viața socială, pentru că există unele sunete care pot stârni reacții adverse în rândul celor care suferă de această tulburare.

Cei care nu știu cum să gestioneze misofonia pot deveni ușor agresivi, furioși ori chiar se pot izola. Delia este o mare artistă, iar de ani buni este nevoită să suporte tot felul de sunete, multe dintre ele fiind foarte puternice. În cazul ei, putem spune că e vorba și despre riscul meseriei, cum ar spune poporul!

Delia Matache / Foto: Instagram

Delia Matache, probleme din cauza stărilor de anxietate

Delia Matache a dezvăluit că se confruntă și cu anxietatea. Nu puține au fost momentele în care cunoscuta cântăreață nu s-a simțit bine, din cauza stărilor de anxietate. În urmă cu ceva timp, solista vorbea despre această tulburare.

„Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere”, dezvăluia Delia Matache, într-un interviu.

Cum o afectează sindromul Peter Pan pe Delia Matache

Delia Matache îi lua pe toți prin surprindere când dezvăluia, mai în glumă, mai în serios, că suferă de sindromul Peter Pan. Această afecțiune presupune că un adult nu se poate comporta adecvat vârstei sale. Tulburarea a fost descoperită în anul 1983 de către psihologul Dan Riley, care dezvolta și o teorie asupra acestui sindrom. Concret, adulții depistați cu Peter Pan nu pot fi responsabili în anumite situații, deși sunt persoane inteligente. Aceștia preiau, fără să vrea, comportamentul unui copil.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat.”, spunea Delia, acum ceva timp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Cele patru ZODII care vor avea succes pe plan financiar în iulie. Acești nativi vor da lovitura
Cele patru ZODII care vor avea succes pe plan financiar în iulie. Acești nativi vor...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Uimirea unui turist american când a vizitat un oraș din România: „Stau pe o bancă europeană, la ora 7.30, în fața unui palat înfricoșător”
Uimirea unui turist american când a vizitat un oraș din România: „Stau pe o bancă...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
Fraudă la Bac 2024. Ce s-a întâmplat Gorj imediat după începerea examenului. Scandalul e uriaș
Fraudă la Bac 2024. Ce s-a întâmplat Gorj imediat după începerea examenului. Scandalul e uriaș
Grave acuzații la adresa lui Mircea Geoană. Dezvăluiri făcute în această dimineață
Grave acuzații la adresa lui Mircea Geoană. Dezvăluiri făcute în această dimineață
Cel mai ieftin Duster pe GPL: Motorizarea cu autonomie de peste 1.000 KM!
Cel mai ieftin Duster pe GPL: Motorizarea cu autonomie de peste 1.000 KM!
Yosif, soțul Andei Adam a dezvăluit motivul pentru care a luat numele de familie al artistei după nuntă: „Ea este o persoană cunoscută”. Cum a reacționat Anda Adam
Yosif, soțul Andei Adam a dezvăluit motivul pentru care a luat numele de familie al...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
Tragedie în lumea interlopă! Nepoata lui Cosmos de la Iași a murit strivită de un perete! Momentul cumplit a fost surprins de o cameră de supraveghere
Tragedie în lumea interlopă! Nepoata lui Cosmos de la Iași a murit strivită de un...
CALCUL. La cât va ajunge o rată de 1.870 de lei după ce IRCC şi ROBOR au scăzut
CALCUL. La cât va ajunge o rată de 1.870 de lei după ce IRCC şi...
BANCUL ZILEI. Bubulina e dusă la Urgență. Doctorul către Bulă: - Îmi pare rău, domnule, pare în comă!
BANCUL ZILEI. Bubulina e dusă la Urgență. Doctorul către Bulă: - Îmi pare rău, domnule,...
Dispozitivul neobișnuit Parkside, FĂRĂ FIR, de mare SUCCES la eMag
Dispozitivul neobișnuit Parkside, FĂRĂ FIR, de mare SUCCES la eMag
Motivul pentru care cercetătorii INJECTEAZĂ substanțe RADIOACTIVE în COARNELE RINOCERILOR. Nimic altceva nu a funcționat!
Motivul pentru care cercetătorii INJECTEAZĂ substanțe RADIOACTIVE în COARNELE RINOCERILOR. Nimic altceva nu a funcționat!
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Cele 4 zodii lovite de neșansă în prima jumătate a lunii iulie. Norocul le ocolește
Cele 4 zodii lovite de neșansă în prima jumătate a lunii iulie. Norocul le ocolește
Alimentul care îți distruge intestinul. Sute de români îl consumă zilnic
Alimentul care îți distruge intestinul. Sute de români îl consumă zilnic
Codul rutier 2024. Se introduce un nou sistem în România. Șoferii vor primi amenzile acasă
Codul rutier 2024. Se introduce un nou sistem în România. Șoferii vor primi amenzile acasă
Emily Burghelea, absolut desfigurată pe internet: „E o minune că sunt în viață!” Ce a pățit celebra influenceriță
Emily Burghelea, absolut desfigurată pe internet: „E o minune că sunt în viață!” Ce a...
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri...
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine viral, iar ea este arestată
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine...
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Regulă la întreținere pentru cei care stau la bloc
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Regulă la întreținere pentru cei care stau la bloc
Andreea Esca, mari secrete ieșite la iveală. Cum a făcut carieră
Andreea Esca, mari secrete ieșite la iveală. Cum a făcut carieră
Câte ore au făcut acești doi români, cu mașina, din București în Halkidiki. Câți BANI au dat pe combustibil
Câte ore au făcut acești doi români, cu mașina, din București în Halkidiki. Câți BANI...
Răzvan Burleanu a împlinit 40 de ani şi se mândreşte cu o soţie superbă. Se iubesc de peste 20 de ani
Răzvan Burleanu a împlinit 40 de ani şi se mândreşte cu o soţie superbă. Se...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”
Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat...
Dinu Maxer și Deea locuiesc în același bloc, chiar dacă au divorțat. Cum le afectează relația: „Apropierea este neimportantă”
Dinu Maxer și Deea locuiesc în același bloc, chiar dacă au divorțat. Cum le afectează...
Fructele care te ajută să dormi mai bine. Le poți consuma înainte de culcare
Fructele care te ajută să dormi mai bine. Le poți consuma înainte de culcare
Anunțul lui Ion Iliescu după ce Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață: “Așa se va întâmpla”
Anunțul lui Ion Iliescu după ce Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață: “Așa se...
×