Delia și-a surprins fanii din mediul online. Vedeta a împărtășit cu acești faptul că suferă de o afecțiune destul de rară. Artista pare să aibă „sindromul sensibilității selective la sunete”, ce poartă numele de misofonie.
Recent, artista a postat pe contul său de Instagram câteva detalii despre afecțiune și a confirmat faptul că se confruntă cu această problemă. Fanii au fost intrigați și au vrut să afle mai multe despre ce presupune boala. (CITEȘTE ȘI: DELIA MATACHE, MĂRTURISIRI NEAȘTEPTATE DESPRE SARCINĂ. CU CINE I-AR PLĂCEA SĂ SEMENE COPILUL EI)
Potrivit articolului postat de artistă, misofonia, cunoscută și sub denumirea de „sindromul sensibilității selective la sunete” pornește de la un factor declanșator. De cele mai multe ori acesta este un sunet oral – zgomotul pe care anumite persoane îl produc când mănâncă, respira, mesteca, casca sau fluiera. Alteori, factorul declanșator poate fi cauzat de mici mișcări repetitive – cineva care se foiește întruna, bâțâie din picioare sau te “atinge” in mod constant pentru a îți capta atenția.
Deși la prima vedere, afecțiunea de care suferă Delia nu pare să fie una atât de gravă, conform informațiilor postate de această lucrurile sunt destul de serioase. O stare mai avansată a acesteia provocând crize destul de urâte. (VEZI ȘI: LA CE VÂRSTĂ ȘI CU CINE ȘI-A PIERDUT DELIA VIRGINITATEA. A FOST PRIMA EI IUBIRE)
Simptomele misofoniei, într-un stadiu incipient sunt anxietate, disconfort, dezgust, nevoia de a pleca de lângă factorul care cauzează toate sentimentele de mai sus.
Stadiu mai avansat al acestei boli aduce simptome precum: ura, furie, panica, frica, disconfort emoțional, dorința pronunțată de a opri zgomotul sau persoana care produce zgomotul prin orice mijloace, gânduri suicidale.
Aceasta condiție medicala poate afecta grav viața sociala a pacientului. Bolnavul evita restaurantele, acasă mănâncă separat de soț, soție, copii sau colegi de camera. Sau in situații mai avansate, acesta trece la fapte, atacând ,fizic sau verbal , persoana care produce zgomotele, poate traversa crize emoționale, de plâns sau nervi, sau pur si simplu sa dispară din preajma factorilor declanșatori.