Un fotbalist de 13 ani trăieşte acum pentru că o asistentă, aflată în tribună, a sărit gardul şi l-a resuscitat pe teren. S-a întâmplat săptămâna trecută. Este ultimul caz la limită! Ekeng, jucătorul lui Dinamo, nu a avut aceeaşi şansă. S-a stins, din ultimele informaţii, pentru că nu s-a procedat tocmai corect în timpul manevrelor de resuscitare. Adrian Motoacă este medic sportiv la HCM Slobozia, dar trecutul l-a plimbat prin curtea Academiei Gheorghe Hagi. Unde, după cum a afirmat la acel moment, nu a vrut să rişte un nou caz Ekeng. Aşa că nu i-a dat voie lui Nimely, jucător de bază în angrenajul Viitorului, nici măcar să se antreneze. Nu a cedat presiunilor... În schimb, a demisionat. Astăzi este medicul echipei de handbal feminin HCM Slobozia, din Liga Naţională. Doctorul trage un semnal de alarmă, cu ajutorul CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. (VEZI ŞI: Fiica lui GICĂ HAGI, mesaj emoţionant pentru tatăl său! Ce i-a transmis Kira:”Asta i-a dat curaj…“)
”Riscurile şi le asumă cluburile şi conducătorii lor care, din păcate, nu vor să priceapă care este rolul unui medic la un eveniment sportiv”, e prima acuză pe care Motoacă o aduce cluburilor sportive din România.
Motoacă a dezvăluit că medicul este văzut în diferite ”culori”. Unii conducători respectă ferm regulamentul medical, alţii sar peste atribuţiile celor care, prin intervenţiile lor, pot face diferenţa între viaţă şi moarte. ”Utilitatea medicului la o echipă este văzută din punct de vedere diferit. Depinde unde şi cu cine lucrezi, dar mai ales şi ce dotări îţi poate oferi clubul în cauză. Presiunea există în fiecare zi a ta ca medic, deoarece este în menirea noastră de a face oamenii bine, implicit, sportivii. În România stăm prost la acest capitol, iar persoanele din conducerea unui club nu pun mare preţ pe ceea ce poate fi un plus de vitalitate adus sportivului de către un medic, prin pur şi simpla prevenţie pe care o poate face în privinţa accidentărilor, cât şi a tratamentului acestora. Deci, cuvântul nostru ca şi specialişti este, în unele cazuri, inexistent”, a explicat Adrian Motoacă.
A lăsat fotbalul pentru handbal
”Un lucru e cert: se poate întâmpla oricând orice. Avem cazuri precum Vrăbioru, Hâldan, Ekeng … Ar trebui tras un semnal de alarmă. Nu trebuie să ne mai jucăm cu sportul. Ar fi timpul să nu mai fentăm şi să driblăm cum vrem noi şi să aducem în sistem oameni competenţi, cu pregătire. Altfel, repet, se poate întâmpla orice, oricând, chiar şi o moarte subită pe teren!”, a încheiat Adrian Motoacă.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)