DECLARAŢII TULBURĂTOARE! Cum s-a ruinat una dintre cele mai bogate creatoare de modă din România! ”Regina blănurilor” şochează: ”Am încercat să mă sinucid…”
Flora Năstase a investit banii la bursă, printr-un contract al unei firme deţinute de Cristian Sima, în care era asigurată că nu-şi va pierde banii. Timp de câteva luni, a primit, conform contractului, profitul de 1% din suma depusă. Până în ziua în care a fost anunţată că cel căruia i-a încredinţat banii a fugit.
„Iniţial nu am realizat gravitatea lucrurilor. Ulterior, am început să înţeleg ce mi se întâmplă când am început să mă confrunt cu greutăţile zilnice. Pe lângă faptul că suma reprezenta tot cash-ul meu, am rămas şi cu un impozit pe profit pentru banii pe care mi i-a furat dl Sima, de 10 mii euro, care, fiind la stat, a trebuit să-i achit. Practic, am rămas într-o zi fără lichidităţi. A trebuit să-mi adaptez viaţa la ceva ce nu mai trăisem până atunci. A trebuit să sistez toate cheltuielile pe care le aveam. A rămas doar cheltuielile de bază, lumină…”, a mărturisit Flora în cadrul emisiunii CANCAN.RO de la România TV.
După doi ani, în noaptea de Revelion, Flora Năstase a cedat. A fost la un pas de sinucidere. În aceeaşi noapte s-a dus singură la spitalul de psihiatrie unde a fost internată de mai multe ori.
„- În primul an nu am putut să mă concentrez nici pe afacere pentru că mi-a fost foarte rău. Am fost doi ani la rând internată pentru această problemă.
– Aţi cedat psihic?
Da. Am fost internată la Obregia de două ori.
– Cine v-a fost alături în această perioadă?
– Jeni.
– Prietena dvs. cu care împărţiţi absolut tot. V-a ajutat tratamentul?
– Da. Deci, nu aş fi rezistat fără. Şi săptămâna trecută am fost la doamna doctor şi nu i-a plăcut cum arăt şi vrea o nouă internare. E o perioadă extrem de dificilă care nu se mai sfârşeşte.
– Când vă culcaţi şi când vă treziţi…
– Mă gândesc la acelaşi lucru. Şi când vorbesc cu tine acum, şi când merg cu câinele în parc. Deci, eu am învăţat să trăiesc din nou.
– Când l-aţi văzut prima oară la televizor (pe Cristian Sima, n.r.)…
– Mi s-a făcut rău. Ulterior, am văzut că a ajuns din nou prin ţară… Sigur, duce o viaţă normală.
– Aţi încercat să luaţi legătura cu el?
– Nu, nu pot, mi se face rău”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Flora Năstase.
Timp de cinci ani a căutat un răspuns la procurorul de caz, şeful procurorului de caz, procurorul general, prim-ministru, ministrul Justiţiei, CSM şi Preşedinţie. Flora Năstase susţine că n-a primit niciun răspuns concret cu privire la plângerea penală.
„Consider că trebuie să fac absolut tot ce îmi stă în putinţă ca să îmi recuperez tot ceea ce a fost al meu. Consider că trebuie să primesc un răspuns. Consider că trebuie să se întâmple ceva. Nu se poate, sunt cinci ani! Nu cer să se rezolve într-un anumit fel, dar nu se poate ca, după cinci ani, să nu ai nici măcar o calitate în dosarul unui om care a făcut aşa ceva. Al unui om care a ieşit public şi a zis, «da, am luat banii oamenilor, am plecat, am luat arhiva WBS-ului (World Brokerage Services, n.r.) cu mine, să n-o mai caute procurorii», sunt declaraţiile domnului Sima. Ce aşteaptă, ce pot să facă autorităţile române? Nu pot să înţeleg cum a putut să scoată din ţară atâţia bani? El a scos milioane de euro, nimeni n-a sesizat CNVM-ul ăsta. Foarte interesant este faptul că acest dosar trebuia instrumentat de DNA, nicidecum de un parchet… la asemenea sume! Ce să facă parchetul? Au ţinut cu dinţii acest dosar ca să nu ajungă la DNA, cred eu. Pentru că nu-mi dau seama, la asemenea sume. Eu ştiu atât. Că am dus nişte sume de bani, am făcut documente, mi-a garantat această sumă de bani în scris, cu semnătură, cu timbru sec al firmei şi acum nu răspunde pentru nimic din ceea ce a făcut”, a mai spus designerul. (CITEŞTE ŞI: CRISTIAN SIMA s-a întors în România şi a ”lovit” din nou! Brokerul-fugar l-a ”buzunărit” pe patronul unui mega-hotel! – EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)
Rămasă fără nicio speranţă, Flora Năstase se gândeşte să decurgă la gesturi disperate. Urmează să înceapă greva foamei în faţa parchetului:
„ – El are calitatea de suspect, momentan?
– Da, în ultimul răspuns de la CSM, din 2015, aceasta era calitatea lui. Înşelăciune, fals, uz de fals, se vehicula şi spălare de bani. Aici, CSM-ul îmi spune că suspectul Cristian Sima s-a sustras urmăririi penale.
– Cum s-a sustras?
– Nu ştiu, aşa îmi răspunde CSM-ul, iar el este la televizor. Nu mai pot şi nu mai am soluţii. Cred că urmează să fac greva foamei în faţa parchetului. Dacă va fi nevoie, am să fac şi asta”, a mai spus Flora Năstase.
„- Aveţi să-i transmiteţi un mesaj?
– Ce aş putea să-i spun unui asemenea om?
– Dacă v-aţi întâlni întâmplător, pe stradă…
– Cred că n-aş avea puterea să-i vorbesc. Mi-a făcut atât de mult rău încât îmi este absolut frică de el. Adică, îmi este frică şi vreau să mă păzesc pe mine de cât rău mi-a pricinuit”, a mai mărturisit Flora.
Doctor în matematică la o prestigioasă universitate din Italia, Cristian Sima a fost printre primii investitori care au promovat speculaţiile cu valută după ce ani buni a căpătat experienţă la bursele din Europa. Era considerat cel mai bun din ţară în acest domeniu şi aşa a câştigat încrederea multor investitori care i-au încredinţat milioane de euro.
Vedete, politicieni şi oameni de afaceri cunoscuţi au devenit clienţii lui, sperând la câştiguri rapide şi sigure. Asta până într-o zi când au rămas fără niciun ban. Cel mai negru coşmar a început pentru clienţii lui Cristian Sima în urmă cu cinci ani. Tudor Chirilă, Irina Schroetter, Flora Năstase sau chiar fostul ministru de Finanţe Daniel Dăianu aflau stupefiaţi că cel căruia i-au încredinţat banii este de negăsit. (VEZI ŞI: CANCAN.ro l-a găsit pe celebrul broker fugar Cristian Sima. A jucat la cazino până la 6 dimineaţa!)
„Acuma, depinde de caracterul meu. Dacă mă supraveghează, e un moment foarte bun să fac orice fel de prostie pentru că sigur nu se vor prinde.” Asta declara zeul brokerilor din România, cu câteva luni înainte să dispară, despre comisia de supraveghere. Cristian Sima era şi directorul general al Bursei din Sibiu şi preşedinte al consiliului de administraţie. A fost demis după absenţele îndelungate, pentru ca bursa să-şi poată continua activitatea. Şi-a anunţat, însă, colegii printr-un e-mail că şi-a pierdut actele, telefonul şi laptop-ul şi nu poate fi găsit. Cât timp a fost la conducere, intenţiile acestuia ar fi fost să devalizeze bursa din Sibiu, susţine fostul preşedinte, Teodor Ancuţa.
Cu Tudor Chirilă, Sima pare să fi avut o relaţie nu doar de afaceri. Sima a postat pe contul lui de socializare o fotografie în care interpretul apare la bustul gol. Artistul a şi povestit despre experienţele câştigurilor la bursă sub îndrumarea lui Cristian Sima: „Prima dată când am jucat, am câştigat foarte repede, ca începătorii. Eu am crezut că asta e bursa. După aia, m-am curăţat foarte repede. Am fost atât de lacom încât am pierdut într-o seară opt mii de dolari”, mărturisea artistul înainte ca Sima să dispară cu banii.
Contractele cu clienţii săi erau semnate de Sima personal. Banii ajungeau, ulterior, într-o bancă din Elveţia, într-un cont în care doar Sima îi putea muta. Tranzacţiile suspecte se făceau la bursele din străinătate prin firma WBS Holding, din Insulele Virgine.
Aceeaşi denumire avea şi firma lui Sima, WBS Holding Romania, companie autorizată de statul român. Ambele firme îşi desfăşurau activitatea la aceeaşi adresă, ambele fiind controlate de Sima. Astfel, mulţi clienţi ar fi fost duşi în eroare întrucât nu ştiau unde le sunt duşi banii. Banii clienţilor introduşi în firma românească erau protejaţi şi garantaţi de fraude, conform legislaţiei. Însă, banii care ajungeau în cealaltă firmă, din paradisul fiscal, nu erau protejaţi întrucât legislaţia din România este acolo egală cu zero. Firma din România a fost, ulterior, închisă de autorităţi după ce inspectorii au descoperit falsuri în documente. A fost amendat cu 50 mii lei şi i s-a interzis dreptul să mai facă tranzacţii la bursă timp de cinci ani.
Chiar şi Sima spunea că a pierdut într-o singură noapte 2,8 milioane de euro, dintr-o speculaţie greşită. Ar putea fi acelaşi scenariu sumbru şi pentru cei care aşteaptă verdictul instanţei de aproape cinci ani în procesul în care Sima este învinovăţit. (CITEŞTE ŞI: Brokerul fugar CRISTIAN SIMA, scrisoare deschisă către CĂTĂLIN PREDOIU)
This browser does not support the video element.