Declarații în premieră ale ucigașei de la metrou: ”După ce am împins-o pe șine, îmi striga că…”
CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, detalii din dosarul Magdalenei Șerban, femeia care își va petrece restul zilelor în spatele gratiilor, după ce a ucis-o, cu sânge rece, pe Alina Ciucu. Vă arătăm cum s-a comportat criminala de la metrou pe durata procesului și ce declarații a oferit în fața instanței. Atenție, urmează dezvăluiri incredibile!
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au condamnat-o la detenţie pe viaţă pe Magdalena Şerban, femeia care a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului. Instanța a decis că ucigașa a avut capacitatea psihică de apreciere a faptelor sale şi a avut intenţie, iar atitudinea sa de regret a fost doar aparentă.
(VEZI AICI: MAGDALENA ȘERBAN I-A LUAT PRIN SURPRINDERE PE JUDECĂTORI
„În prezenta cauză, acţiunea de împingere repetată a victimei, luată singular, nu este prin ea însăşi aptă să producă moartea unei persoane. Însă, având în vedere circumstanţele de loc şi timp ale săvârşirii infracţiunii (spre linia de metrou, chiar înainte de a intra trenul în staţie), instanţa apreciază că, indubitabil, intenţia de a ucide se deduce din materialitatea actului material”, arată magistraţii Tribunalului Bucureşti, în motivarea sentinţei de condamnare la închisoare pe viaţă pentru Magdalena Şerban.
A premeditat atacul!
În plus, s-a mai constatat că Magdalena Șerban a avut, pe durata procesului, un comportament tipic manipulator, evidenţiat în mod deosebit în raporturile cu unul dintre martori.
“În contextul expus, inculpata conştientizează declinul socio-economic, accentuând trăsăturile negative ale personalităţii premorbide. S-a mai arătat în raport că atât comportamentul general din data de 12.12.2017 cât şi modul concret de comitere a faptei dovedeşte coerenţă şi premeditare, comportamentul postfaptic denotă capacitate de apărare şi de a-şi susţine interesele, comportamentul heteroagresiv apare explicabil prin ideaţie prevalentă reminiscenţă, de tip senzitiv şi concordant temperamental şi situaţional.
Faţă de aceste mijloace de probă, instanţa concluzionează faptul că inculpata a avut păstrată capacitatea psihică de apreciere critică asupra conţinutului şi mai ales asupra consecinţelor social negative ale faptelor pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost păstrat”, mai arată documentul menţionat.
„O atitudine de aparent regret”
În motivare, magistrații notează faptul că Magdalena Şerban a avut, în cursul urmăririi penale, o atitudine oscilantă. În faza de judecată a arătat că recunoaşte săvârşirea infracţiunilor, oferind o versiune diferită a celor petrecute decât cele reţinute de organele de urmărire penală şi de către instanţa de judecată.
“În faţa instanţei de judecată inculpata a avut o atitudine de aparent regret, nesusţinută însă de cele relatate în detaliu cu privire la săvârşirea infracţiunilor, căutând justificarea acţiunilor sale. (…) Cu privire la comportamentul ulterior săvârşirii infracţiunilor, inculpata a arătat că a fost să îşi cumpere nişte pantaloni timp de aproximativ două ore şi ulterior a luat-o poliţia, timp în care nu era curioasă să afle ceea ce s-a întâmplat cu persoana pe care a împins-o pe şine, deoarece încerca să îşi găsească nişte pantaloni mai ieftini”, mai spun magistraţii.
“În primul rând, instanţa apreciază declaraţia inculpatei ca fiind una de o nereală sinceritate. Aceasta, deşi a acceptat să dea declaraţii în faţa instanţei, cele declarate sunt fie neconforme cu ceea ce s-a întâmplat, fie justificări ale comportamentului de care inculpata este conştientă”, se mai arată în motivare.
„Un pericol pentru semenii săi”
De asemenea, instanța a ajuns la concluzia că şansele de reintegrare socială ale Magdalenei Şerban sunt nule.
“În cazul inculpatei, care cu discernământ comite o faptă abominabilă, după ce în aceeaşi zi, în aceleaşi circumstanţe, împotriva unui subiect pasiv asemănător a mai săvârşit o altă faptă de acelaşi gen în formă tentată, fără a regreta cele comise, şansele de a se obţine reintegrarea socială şi reeducarea sunt practic nule, fiind un pericol pentru semenii săi. Necesitatea aplicării unei astfel de pedepse rezultă şi din impactul social pe care faptele săvârşite de inculpată l-au avut la nivelul comunităţii, impact de care inculpata a fost pe deplin conştientă”, se arată în motivare.
(CITEȘTE ȘI: TÂNĂRA CARE A SCĂPAT DIN MÂINILE CRIMINALEI DE LA METROU CERE DESPĂGUBIRI)
“Nu am încercat să o ajut, nu am încercat să văd!”
Fapta de omor a fost pregătită mental de către Magdalena Șerban, astfel cum rezultă din propriile declarații. “Nu știu dacă încerca să se ridice. Nu am încercat să o ajut, nu am încercat să vad, am vrut să plec. Nu putea fi ridicată de acolo , poate numai de un bărbat. Nu am plecat și nu am încercat că caut pe cineva să o ridice. Toate persoanele care se aflau acolo au văzut că era cineva pe șine, dar nu au ajutat pentru că au văzut că vine metroul. Eu nu am văzut metroul”, a fost declarația criminalei în fața magistraților.
Ascunde viclenia sub masca bunei conduite
“Inculpata are o personalitate structurată dizarmonic, cu accentuate tendințe instabil-impulsive și antisociale; incapabilă să reflecteze sau să facă planuri, are tendința de a acționa impulsiv mai degrabă, decât să realizeze reelaborări ale situației prin mecanisme intrapsihice, înclinată să acționeze precipitat și adesea violent. Se precizează că inculpata este lipsită de empatie, cu dificultăți în a împărtăși propriile sentimente precum și incapabilă de a simți și arăta afecțiune autentică față de alte persoane. Se mai reține faptul că nu pare să simtă remușcări pentru efectele comportamentelor sale și se poate simți justificată de a răni pe alții.
În relațiile cu ceilalți poate fi văzută sau descrisă ca manipulatoare, exploratoare, urmărind mai mult interesele proprii și fiind dispusă să folosească orice mijloc pentru a și le satisface. Se reține faptul că stima de sine este aproape invariabil fragilă, este frecvent preocupată de propria persoană (preocupare de tip narcisic), de corpul său, de funcționarea acestuia, experimentează frecvent sentimente de rușine, înfrângere, umilire (reală sau proiectată) și are o predispoziție înaltă la manifestări psihosomatice, este suspicioasă și interpretativă, ea însăși fiind foarte puțin înclinată să manifeste loialitate, putând cu ușurință să ascundă lipsa loialității sau viclenia sub o mască de bunătate și bună conduită.
Respinge sau evită frecvent intimitatea, apropierea prea mare sau cooperarea cu alte persoane, proiectând asupra acestora propria ostilitate/agresivitate, acuzându-i pe ceilalți de ostilitate față de sine. Manifestă frecvent toleranță scăzută la frustrare”, au mai notat magistrații, conform motivării obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.
Își căuta ba de muncă, ba pantaloni
Relativ la conduita inculpatei după săvârșirea infracțiunilor, instanța consideră relevante declarațiile Magdalenei Șerban, potrivit cărora – cu privire la prima victimă – ”după ce am împins-o prima dată, ar fi căzut pe podea și a doua oară tot pe podea ar fi căzut pentru că nu s-a mișcat, opunând rezistență. După aceea a venit metroul și ea a plecat, iar eu am ieșit, am mâncat, m-am mai uitat pe la magazine și am întrebat dacă aveau nevoie de vânzător, nu am găsit, motiv pentru care m-am întors la metrou Dristor” și – cu privire la cea de-a doua faptă – ”nu am încercat să o ajut, nu am încercat să văd, am vrut să plec. (…) Nu am plecat și nu am încercat că caut pe cineva să o ridice. Am plecat de acolo și am auzit că strigau niște țipete, neputând să deslușesc. Când le-am auzit eram pe scările rulante de afară. După aceea am fost că îmi cumpăr niște pantaloni, aproximativ două ore și ulterior m-a luat poliția. Nu eram curioasă ce s-a întâmplat cu persoana pe care am împins-o pe șine, deoarece încercam să îmi găsesc niște pantaloni și neavând bani mai mulți la mine căutam unii mai ieftini”.
(NU RATA, AICI: MĂRTURIILE ȘOCANTE ALE ALEXANDREI COSTACHE)
Magdalena Șerban, “arsă” și la buzunar!
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au condamnat-o, pe 26 octombrie 2018, pe Magdalena Şerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului, la închisoare pe viaţă.
Totodată, instanţa a obligat-o pe Magdalena Şerban la tratament medical până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate, precum şi la plata a 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale către Alexandra Costache, fata care a reuşit să se salveze, dar şi la plata a încă 30.000 euro daune morale către iubitul fetei ucise. Acesta a cerut daune morale în valoare de 100.000 de euro.
Alina Ciucu, ucisă pe 12 decembrie 2017
Pe data de 12 decembrie 2017, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, Magdalena Şerban a împins o tânără, Alina Ciucu, spre liniile de metrou. După ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.
Urmare a acestor acţiuni, tânăra a fost lovită de trenul care intra în staţie şi a decedat. Cu câteva ore înainte, femeia a încercat să împingă o altă tânără, Alexandra Costache, spre linia de metrou, în staţia Costin Georgian, însă aceasta s-a opus şi nu a păţit nimic.
(VEZI AICI: CRIMINALA DE LA METROU FACE NOI VICTIME)