Declarația șocantă a unui măcelar! Ce se întâmplă cu carnea bolnavă de porc. Români, mare atenție!

Publicat: 20/12/2022 | 18:13
Un măcelar face declarații șocante. Sursă foto: Pexels

Astăzi, 20 decembrie, este ziua ignatului, ziua în care sunt sacrificați porcii. Acest obicei este unul specific Crăciunului, fiind pregătite preparate tradiționale din carnea și organele de porc. Desigur, nu toți românii au posibilitatea de a crește porci și de a-i sacrifica. De exemplu, celor care stau la oraș le este imposibil să facă acest lucru.

Supermarketurile sunt pline de carne de porc, la prețuri care nu sunt deloc unele accesibile. Totuși, problema nu o reprezintă costurile mari, ci riscul la care suntem supuși atunci când cumpărăm carne de porc din comerț. Un măcelar trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe români ce poate conține carnea pe care o cumpără.

(AFLĂ ȘI: PREȚURI DE SĂRBĂTORI! CÂȚI LEI AU AJUNS 1 KILOGRAM DE CEAFĂ ȘI 1 KG DE MUȘCHIULEȚ DE PORC, ACUM, ÎN BUCUREȘTI)

Ce spune un măcelar despre carnea de porc procesată

Un măcelar cu o experiență de peste 30 de ani în acest domeniu vine cu noi avertizări în rândul populației. Acesta informează despre riscul apariției mai multor tipuri de cancer, cauzate de carnea de porc procesată.

Acestea îi învață pe oameni să fie atenți, dar și cum să aleagă corect carnea pe care o cumpără pentru a o pune pe masă. Bărbatul spune că pachetele în care este ambalată trebuie să fie înfășurate cât mai strâns și să nu aibă perforări.

Pericolul din carnea de porc. Sursă foto: Pixabay.com

De asemenea, evitați să alegeți pachetele care conțin o mare cantitate de lichid. Există riscul să fi fost păstrate la temperaturi nefavorabile, sau termenul de depozitare să fie unul mare.

(CITEȘTE ȘI: VEȘTI PROASTE PENTRU ROMÂNI. CU CÂT SE VOR SCUMPI ALIMENTELE DE BAZĂ, CHIAR ÎNAINTEA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ)

„Din păcate, nici carnea procesată nu este sănătoasă, fiind responsabilă pentru producerea mai multor tipuri de cancer. Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată”, a mărturisit un măcelar, potrivit romaniatv.net.