Decizie-surpriză a soției celui mai bogat român în procesul de divorț “Milionăreasa boților” a renunțat la…

Publicat: 26/05/2020 | 23:32

Fondatorul ”Unicornului românesc” UiPath nu a apucat să își încheie socotelile cu „jumătatea” lui. Starea de urgență instituită în România din cauza pandemiei de coronavirus a dat peste cap procesul de divorț al celui mai bogat român, Daniel Dines. Acum, după ce lucrurile par să fi intrat pe un făgaș normal, soția miliardarului a revenit cu forțe prospete și pare dispusă să pună capăt mariajului. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, informații de ultimă oră.

Căsnicia lui Daniel Dines, fondatorul ”Unicornului românesc” UiPath, se află, din nou, în mare impas. Alexandra, soția omului de afaceri cu o avere evaluată la 10 miliarde de dolari, a pus ”piciorul în prag”, în urmă cu câteva luni, și a cerut, din nou, desfacerea căsătoriei. După doar patru luni de la depunerea acțiunii de divorț, procesul în care este implicat ”Regele Boților” a fost perturbat de starea de urgență, dar acum, după ce lucrurile au revenit la normalitate, partenera de viață a miliardarului a revenit și pare dispusă să mergă până la ”capăt”.

O avere de miliarde, taxă de timbru pe măsură

Dar, cu toate că își dorește desfacerea căsătoriei, Alexandra Dines s-a confruntat cu o mare… dilemă financiară. Și, ținând cont de averea pe care trebuie să o împartă cei doi soți după eventualul divorț – dacă acesta va avea, vreodată, loc -, taxa de timbru este una semnificativă. Acesta este și motivul pentru care Alexandra Dines s-a decis să ceară ”ajutor” din partea statului român, dorind să poată obține o facilitate pentru plata taxei de timbru. Ce dorea Alexandra în octombrie 2019? Practic, o reexaminare pentru că averea aflată la mijloc este uriașă, de ordinul miliardelor de dolari, iar taxa este, logic, una pe măsură. Astfel că soția lui Daniel Dines, din cauza faptului că nu-și permitea să o achite înainte de începerea procesului, voia ca statul să-i acorde o astfel de facilitate.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan) a intrat în posesia unor amănunte de ultimă oră legate de divorțul celui mai bogat om din România. (VEZI AICI: Soția celui mai bogat român cere ca statul să o ajute în procesul de divorț)

Potrivit unor surse D.A.S. categoria A, în urmă cu câteva zile, când a avut loc cea mai recentă învățișare în instanță, soția lui Daniel Dines a renunțat la cererea de ajutor public judiciar, cu toate că judecătorii au stabilit o taxă de timbru colosală, aproximativ 64.000 de euro. Astfel că procesul de divorț continuă.

”În temeiul art. 406 C.pr.civ. ia act de renunțarea reclamantei la judecarea cererii de ajutor public judiciar. Cu drept de recurs în 30 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părtilor de către grefa instantei”, se arată în decizia judecătorilor.

Alexandra Dines a renunțat la ajutorul public judiciar

În 2013, Daniel Dines a ”bifat” primul divorț

În anul 2013, când afacerea UiPath a cunoscut un succes uriaș, viitorul ”Rege al Boților” era căsătorit cu Simona Ileana Comănescu. Daniel Dines a luat o pauză de la afaceri și a depus actele de divorț, iar în luna martie a devenit un bărbat liber. Interesant este că instanța a desfăcut divorțul… din vina reclamantului. ”Admite cererea. Desface căsătoria din culpa exclusivă a reclamantului. Ia act de faptul ca nu au fost solicitate cheltuieli de judecată”.

Nu au trecut decât câteva luni și viitorul miliardar se îndrăgostește, fulgerător, de Alexandra, o frumusețe mai tânără cu 16 ani decât el. Cei doi se mută împreună, locuind în București, iar ”inevitabilul” se produce. Dines o cere de soție, Alexandra acceptă, viitorii miri iau decizia de a se căsători tocmai la Primăria Comunei Ogra, județul Mureș.

Episodul din 2016

Numai că, în anul 2016, Daniel Dines se regăsește în postura de… pârât, Alexandra depunând actele pentru divorț. Însă cauza este amânată. Motivul? Soția renunță la cererea de chemare în judecată, semn că ”Regele Boților” și sufletul-pereche reveniseră la sentimente mai bune. ”În baza art.107 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, constatând că în dosarul nr. 22554/300/2016, la data de 07.09.2016 s-a luat act de renunţare la cererea de chemare în judecată, dispune trimiterea prezentului dosar la completul C 11 M.F., complet iniţial învestit. Tip soluție: Amână cauza”. 

Daniel Dines își dorește ca fiecare locuitor al planetei să dețină un robot

Daniel Dines a devenit primul ”miliardar de boţi” din lume

Daniel Dines și asociatul său, Marius Tîrcă, au făcut istorie. UiPath, compania IT înființată de ei – specializată în robotică – a fost prima companie de tehnologie care a fost evaluată la un miliard de dolari. Compania celor doi români a fost fondată în 2005, dar succesul s-a materializat în anul 2013. Cei doi români au atras finanțări de peste 100 de milioane de dolari de la americani și așa a început ascensiunea. După ce a fost vândută americanilor, UiPath s-a clasat pe locul al 6-lea în topul firmelor de peste Ocean cu… cei mai fericiți angajați, a anunțat Digi 24.

În 2018, compania IT a generat un profit de peste 150 de milioane de dolari. Iar, un an mai târziu, investitorii de pe Wall Street, precum Wellington Management, au „alimentat” compania cu peste 500 de milioane de dolari, făcându-l astfel pe Dines primul… miliardar de boţi din lume.

Rețeaua de firme (în România) a lui Daniel Dines

Rețeaua de firme a lui Daniel Dines

Daniel Dines deține, în România, o adevărată rețea de firme care ”produc” sume importante. În schema prezentată mai sus, puteți observa, explicit, dezvoltarea continuă a afacerilor celui mai bogat om din România, cel care l-a detronat, practic, pe omul de afaceri Ion Țiriac. (CITEȘTE ȘI: AM AFLAT CE “TAXĂ DE DIVORȚ” TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ SOȚIA CELUI MAI BOGAT ROMÂN. SUMA E… BULVERSANTĂ!)

Daniel Dines – în vârstă de 47 de ani – nu a inventat tehnologia RPA (robot process automation), dar s-a poziţionat în fruntea clasamentului companiilor din acest domeniu. În urmă cu câțiva ani, atunci când investitorii europeni au evaluat compania la 110 milioane de dolari, UiPath era mai puțin cunoscută și avea doar 150 de angajaţi. Acum, sediul principal al companiei se află într-un zgârie-nori impresionant, situat pe celebrul Park Avenue din Manhattan, New York. Peste 3.000 de angajaţi lucrează pentru compania lui Daniel Dines, iar în întreaga lume sunt peste 30 de sedii, scrie Forbes.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)