Decizie istorică luată de Înalta Curte de Casație și Justiție: FCSB nu este Steaua!
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de FCSB în ceea ce priveşte folosirea numelui „Steaua” şi marca „Steaua”, gruparea Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua a Ministerului Apărării Naţionale devenind astfel deţinătoarea bunurilor.
Gruparea FCSB făcuse recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care i se interzicea folosirea numelui „Steaua”. „S-a respins ca nefondat recursul intentat de pârâtul Fotbal Club FCSB SA”, se arată în motivarea deciziei.
FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părţi, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la niciun consens.
Pe 21 decembrie 2016, în litigiul cu CSA, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).
După această decizie, Becali a înregistrat marca „FCSB”, dar şi aceasta a fost contestată de juristul CSA, Florin Talpan, care a considerat că se poate confunda cu FC Steaua Bucureşti şi cu mărcile anulate.
În vara lui 2017, CSA a reînfiinţat secţia de fotbal a clubului, iar echipa coordonată în acest moment de Marius Lăcătuş, Ştefan Iovan şi Ion Ion evoluează în liga a patra şi este susţinută de suporterii de la Peluza Sud Steaua.
Pe rol mai există un proces între cele două părţi. CSA i-a cerut lui Becali 37 milioane de euro prejudiciu de folosire a mărcii. Cazul se va judeca pe 9 mai.