Decizia radicală a autorităților. Mărțișoarele și florile, complet interzise în școli, din cauza pandemiei COVID-19
Anul acesta, cele mai așteptate zile pentru educatoare, învățătoare și profesoare vor arăta altfel. Din cauza pandemiei COVID-19, autoritățile au decis ca elevii să nu mai ofere mărțișoare și flori, în școală.
Autoritățile au luat măsuri drastice din cauza pandemiei COVID-19. Mai exact, mărțișoarele și buchetele de flori sunt complet interzise în școli, anul acesta. Un ordin comun al ministerului educaţiei şi sănătăţii, privind măsurile de organizare în unităţile de învăţământ în contextul epidemiologic, prevede că “este interzis schimbul de obiecte personale” . Prin urmare, florile, mărțișoarele și alte atenții se încadrează în această categorie.
Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației: „Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte.”
„Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat.”
Când ne vom reîntoarce la viața normală. Predicția îngrijorătoare a specialiștilor
O analiză Bloomberg arată relevă faptul că o nouă analiză a specialiștilor în sănătate publică spun că dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, omenirea ar putea reveni la normalitatea dinaintea pandemiei de coronavirus abia în 7 ani.
Deși se fac eforturi mari și progrese rapide, la nivel mondial vaccinul a fost administrat până acum doar pentru 120 de milioane de persoane. Pentru ca imunizarea globală să funcționeze, trebuie să ajungă la 70-85% din populația lumii.
În timp ce în țările bogate au rate mari de vaccinare, cele mai multe dintre țările sărace încă așteaptă să aibă măcar acces la vaccin. Totuși, jurnaliștii de la Bloomberg precizează faptul că termenul de 7 ani până la care rata de vaccinare ar urma să ajungă la 75% va scădea odată cu creșterea capacității de producție și cu apariția mai multor vaccinuri pe piață.