Jean de la Craiova este unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi din România, însă puţini sunt cei care ştiu cum îl cheamă, de fapt, pe artist. În cadrul unei emisiuni TV, acesta a povestit faptul că el a fost cel care şi-a ales numele de scenă şi a dezvăluit totodată de unde a plecat, pentru că el s-a născut în București şi nu are legătură cu Craiova.
Cântăreţii de manele obişnuiesc să îşi aleagă numele de scenă în funcţie de oraşul din care provin.
Jean de la Craiova s-a născut pe 24 noiembrie 1970, în București, iar numele său din buletin este Jean Dumitrache. Acesta nu are legătură cu Craiova, ba mai mult la 16 ani prietenii îi spuneau „Prințișorul din Pantelimon”, însă oamenii continuă să creadă și astăzi că este oltean.
În cadrul unui interviu recent, artistul a povestit cum şi-a ales numele.
„Nu pot să spun că am avut de câștigat, dar cred că am dus numele de Craiova cu mândrie. Întrebarea asta o primesc oriunde merg. Mi-e greu să răspund, dar o să vă spun pentru prima dată. Era 1989, îmi făceam părul cu feonul să plec la o discotecă în Cișmigiu. Afară era o nuntă pe strada unde stăteam la bloc, la cort și cânta Anghel de la Craiova, o voce extraordinară. Venea sunetul direct la urechea mea că aveam geamul deschis și am fugit acolo și am stat toată noaptea și mă uitam la el cum execută. Canta cu un stil oltenesc si ziceam că e timbrul care mi se potrivește mie. Am început să ascult în casă și să cânt în stilul ăla. Și la Miss Piranda așa m-am trecut Jean de la Craiova și așa mi-a ramas. Cred că am dus cu mândrie numele și oamenii mă iubesc de acolo și cred că nu am greșit.”, a mărturisit Jean de la Craiova în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.
CITEŞTE ŞI: JEAN DE LA CRAIOVA S-A LANSAT ÎN DOMENIUL CONSTRUCȚIILOR. “NU SUNT LA UN NIVEL ÎNALT!” CÂȚI BANI CÂȘTIGĂ
Jean de la Craiova este mândru de familia din care provine. Acesta a dat câteva detalii neştiute despre părinţii şi rudele sale.
„Bunica maternă evreică, frați, surori în Israel. Am verișoare, unchi. De-a lungul anilor mi-am cunoscut rudele. Primeam ajutoare pe timpul lui Ceaușescu, mâncam pască, dar eu sunt botezat creștin ortodox. Eu aici m-am născut, dar am și sânge de evreu prin mine. Străbunicii mei au fost deportați, i-am găsit într-un cimitir evreiesc. Puteam să beneficiez de foarte multe oportunități din partea Israelului, dar am vrut să rămân așa, ortodox, român, cântăreț.”, a povestit Jean de la Craiova la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.
Sursă foto: Instagram