De unde a pornit coronavirusul? Un profesor italian lansează o ipoteză-șoc: ”Este foarte posibil să…”
Pandemia de coronavirus a declanșat și unele polemici medicale din care reiese că încă nu se știe cu siguranță de unde ar fi pornit noul coronavirus. Oficial, COVID-19 a avut ca punct de plecare China – provincia Hubei -, dar oficiali chinezi au lansat acuzații dure la adresa… Statelor Unite ale Americii.
Bu cu mult timp în urmă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Chinez a lansat o teorie care prezintă pandemia de coronavirus într-o nouă lumină. Totul ar fi pornit în luna octombrie 2019, atunci când – chiar în Wuhan – s-au desfășurat Jocurile Militare Mondiale, iar mai mulți militari americani ar fi prezentat simptome de gripă. Din Wuhan, conform informațiilor oficiale, a pornit pandemia care a pus întreaga planetă pe jar și a făcut deja foarte multe victime. Iar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China a publicat chiar un videoclip al lui Robert Redfield – directorul controlului și prevenirii sănătății din SUA -, cel care a declarat pe data de 11 martie 2020, în Congresul SUA, că unele decese de gripă din țară, înregistrate înainte de începerea crizei mondiale, au fost identificate drept… cazuri cauzate de coronavirus, potrivit romaniatv.net.
Ce spune profesorul italian Giuseppe Remuzzi
Un profesor italian, director al Institutului de cercetări farmaceutice Mario Negri din Milano, este de părere că noul coronavirus ar fi putut să ponească și din afara Chinei. Menționează chiar cazuri de pneumonie care au fost înregistrate în Italia, în luna noiembrie a anului trecut. Însă nimic nu poate fi susținut cu argumente viabile, iar oficialii chinezi au preluat teroria italianului în contextul în care există numeroase ”contre” cu americanii.
”Am aflat despre acele cazuri de mai mulți medici, printre care două în Scanzorosciate (nordul Italiei), în care pacienții aveau febră, tuse și probleme respiratorii. Totodată, au mai existat 10 pacienți în Fara Gera D’Adda și Crema cu pneumonie și simptome asemănătoare. Medicii locali au considerat cazurile neobișnuite, însă au exclus posibilitatea gripei sezoniere, pentru că totți pacienții fuseseră vaccinați. Nu știm dacă a fost COVID 19 pentru că atunci nu se putea testa această boală. Toți s-au recuperat în 15 zile, însă unii au avut nevoie de antibiotice”, a declarat profesorul italian pentru site-ul rețelei chineze de televiziune CGTN, informează digi24.ro.
(VEZI ȘI AICI: EPIDEMIA DE CORONAVIRUS, SPECULATĂ DE HOȚI! SE DEGHIZEAZĂ ÎN CADRE MEDICALE SAU ANGAJAŢI AI FIRMELOR DE DEZINFECŢIE ȘI PĂTRUND ÎN CASELE OAMENILOR)