De necrezut! Un român, obligat să plătească și capacul paharului de cafea, în Grecia
La începutul lunii septembrie, un român a ales Grecia ca să-și facă vacanța. Când a mers la un local să-și cumpere o cafea dimineața, mare i-a fost mirarea când și-a dat seama că nu doar băutura i-a fost taxată, ci și capacul! Enervat la culme, și-a spus povestea pe rețelele de socializare.
Industria elenă de la HoReCa reușește, și în anul 2023, să atragă o mulțime de turiști români. Thassos, Halkidiki, Creata și multe alte destinații cu prețuri și oferte avantajoase fac concurență cu litoralul românesc. În spatele beneficiilor, tot apar și păreri negative și plângeri.
Cât a plătit românul pentru capacul de la cafea, în Grecia
Potrivit spuselor sale, așa cum se poate vedea și pe bonul fiscal, românul a plătit 0,10 cenți pentru capac, aproape 50 de bani, la un capucino de 2,20 euro. După ce și-a spus pățania, alți conaționali au comentat imediat. Unul dintre ei susține că a plătit capacul, dar nici măcar nu a beneficiat de el:
„Mie mi-au luat bani și pentru pahar și pentru capac, fără să fi cerut și capac. Bine că nu mi-au cerut și pai”
Alți internauți spun că ar fi vorba despre o cerință impusă de legislația elenă:
„Foarte probabil să fie cerință impusă de legislație. Și noi avem acea taxa eco care apare separat pe bonurile fiscale”, „Este o taxă impusă de stat, 0,5 cenți paharul și 0,5 cenți paharul. Paiul de carton e cea mai mare prostie, prefer să plătesc încă o taxă decât să mai beau cafeaua din porcăria aia care se înmoaie după 10 secunde”
Iată și alte comentarii apărute:
„La bază, ideea ar fi că tu, pentru acei 0,10 cenți, o să renunți la capac sau pai… să vii la magazin cu sacoșa veche de acasă, să nu mai dai alți bani pe una nouă… și da, contează acei 0,10 cenți. 10 capace înseamnă un euro. 100 de milioane de capace în toată Uniunea Europeană, 10 milioane de euro pe care îi strânge în câteva zile”, „Sunt ferm convins că acei 0,10 cenți vor salva planeta”, sunt doar câteva dintre zecile de comentarii de pe Facebook.