Mâncarea care se găsește în Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost întotdeauna scumpă, însă, în prezent, din cauza inflației, dar și a pandemiei ce tocmai a trecut, prețurile la alimente au atins un record. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru o mică gustare.
Cei care au frecventat în ultimii ani Aeroportul Otopeni știu foarte bine că prețurile sunt ridicate atunci când vine vorba de mâncarea și băutura care se găsește în restaurantele și cafenelele de acolo. Acum, toate produsele s-au scumpit și mai tare, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza creșterii inflației.
Persoanele care ajung în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă și sunt înfometate ar trebui să plătească între 26 și 43 de lei pentru un sandviș cu salam și cașcaval sau pentru o felie de pizza. Mai mult, dacă oamenii sunt însetați, atunci pentru o sticlă de apă plată de 0.5l, vor trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de 26 de lei.
Când vine vorba de produse de patiserie, ne gândim la prețuri mult mai scăzute, nu-i așa? Ei bine, iată că în Aeroportul Otopeni nu este chiar așa. La una dintre cafenele, un croissant cu unt costă 14 lei, în timp ce un melc cu vanilie costă 15 lei.
Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică la jumătatea lunii aprilie, rata inflației a crescut la 10,2% în luna martie. Iar aceasta se reflectă în prețurile alimentelor de bază şi în preţurile produselor preparate din alimentele de bază.
Având în vedere aceste condiții, comercianții din Aeroportul Otopeni s-au văzut nevoiți să crească şi ei preţurile produselor alimentare.
Și asta nu este totul, creșterea prețurilor nu se va opri aici, deoarece la începutul acestei luni, Organizația Națiunilor Unite a declarat că războiul din Ucraina a dus la un „salt uriaș” al prețurilor la alimente, asta fiindcă ele au atins un nou record în martie.
De reținut! Aceste creșteri au venit în timp ce războiul a întrerupt livrările de la cel mai mare exportator de ulei de floarea-soarelui din lume, iar costul alternativelor a crescut.