De necrezut! Câți lei a ajuns să coste o ciorbă de văcuță în restaurantele din București

Publicat: 06/02/2024 | 22:46
Ce prețuri plătesc clienții în restaurante / sursă foto: colaj Pexels

Odată cu venirea noului an, buzunarele românilor au fost „lovite” din nou. Aspect văzut și în restaurantele din București. Nu doar produsele alimentare, cele pentru igienă sau serviciile s-au scumpit pe piață, ci și ieșirile în oraș au devenit mai costisitoare. Totuși, acest aspect nu i-ar face pe români să bată în retragere, atunci când intră în discuție servirea mesei în oraș, în restaurante sau diverse terase. De exemplu, câți lei a ajuns să coste o ciorbă de văcuță în restaurantele bucureștene? Informațiile se regăsesc mai jos, în articol.

Prețurile multor produse s-au mărit în ultimele 12 luni. Încă de la începutul lui 2024, accizele băuturilor alcoolice și ale țigărilor s-au majorat. De altfel, și prețurile produselor bogate în zahăr s-au majorat. Pe lângă toate acestea, românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru ieșirile în oraș.

De exemplu, cei care merg în București pentru a servi o băutură sau prânzul sunt puși în situația de a plăti mai mult, față de un an în urmă. Pentru clienții restaurantelor care doresc să se înfrupte dintr-o porție de ciorbă de văcuță, prețul ajunge să fie peste 30 de lei. Dacă înainte se putea achiziționa o porție cu 15-16 lei, în anumite localuri au ajuns să aibă un preț dublu. De altfel, nu este singurul fel de mâncare vândut la un asemenea preț. Ciorba de perișoare, pui sau de pește poate costa la fel. Platourile cu friptură, cartofi prăjiți și murături pot ajunge să coste și peste 80 de lei.

Vezi și TOP 100 – ȚĂRILE CU CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN LUME. SURPRIZĂ: PE CE LOC ESTE ROMÂNIA

Scumpiri în lanț în magazinele din București și întreaga țară

Scumpirile sunt în lanț în majoritatea magazinelor din București și țară. Totuși, de la data de 1 februarie 2024, oficialii au prelungit ordonanța  referitoare la plafonarea prețurilor pentru 17 produse. (Vezi AICI lista completă) De altfel, scumpiri s-au înregistrat și în rândul lactatolor, produselor din carne (procesate sau nu), dar și ale fructelor și legumelor. De exemplu, un kilogram de castraveți costă 15 lei. Înainte, costa 6 lei. Un kilogram de roșii costă între 15 și 20 de lei, iar un kilogram de ceapă se cumpără și cu 7 lei.

Citește și CÂTE ZILE POATE FI ȚINUTĂ CELEBRA CIORBĂ DE POTROACE, ÎN FRIGIDER. O POȚI ARUNCA LA GUNOI, DUPĂ ACEASTĂ PERIOADĂ

Sursă foto: colaj Pexels