De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la „împinge tava” în Eforie Nord

Publicat: 17/07/2024 | 07:47

Suntem în plin sezon estival, iar mulți români se află pe litoralul românesc. Unii oameni și-au făcut bugetul înainte să plece pentru a se asigura că nu vor rămâne fără bani până la finalul concediului, ținând cont de creșterea semnificativă a prețurilor din stațiunile de la malul Mării Negre. Totuși, turiștii au rămas surprinși atunci când au văzut cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la „împinge tava” în Eforie Nord.

Datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) au arătat că, în 2024, prețul pentru cazare, mâncare, dar și pentru închirierea unui șezlong este mult mai mare față de anul trecut. În medie, pentru un sejur, prețurile au crescut cu 500 de lei în comparație cu anul 2023.

Citește și: 3 ROMÂNI AU MÂNCAT PE SĂTURATE ÎNTR-UN RESTAURANT DIN SPANIA. CÂND A VENIT NOTA DE PLATĂ, NU LE-A VENIT SĂ CREADĂ

Meniul surprinzător la „împinge tava” în Eforie Nord

De la 1 iulie, prețurile pe litoral au „explodat” atât în ceea ce privește cazarea, cât și mâncarea. Totuși, există unele locuri în care turiștii pot să servească masa plătind o sumă decentă. Românii au rămas surprinși atunci când au văzut meniul unei celebre autoserviri din Eforie Nord.

În primul rând, garniturile sunt destul de accesibile. Cei care optează pentru piure de cartofi, orez cu legume, cartofi prăjiți, cartofi țărănești, varză călită sau iahnie de fasole trebuie să scoată din buzunar doar 11 lei.

Prețurile nu sunt deloc mari, iar dacă alegi să iei masa la această autoservire, te poți sătura cu doar 30 de lei. Așa cum am precizat, 270 de grame de piure de cartofi costă doar 11 lei, iar un șnițel din piept de pui de 120 de grame este 19 lei.

Turiștii au rămas surprinși atunci când au văzut prețurile de la „împinge tava”, mai ales că la unele restaurante din Eforie Nord, clienții trebuie să scoată din buzunar sume frumușele de bani pentru a servi masa.

La această autoservire, nici ciorbele nu sunt scumpe. O ciorbă de burtă costă 2- de lei. iar cei care își doresc să mănânce ciorbă de pui a la grec, de perișoare sau de pește trebuie să plătească 19 lei. Puțin mai ieftine sunt ciorba de fasole și ciorba de legume. O porție costă doar 14 lei.

Citește și: IREAL CÂT A PLĂTIT UN CLIENT PENTRU UN PAHAR CU BERE, LA O PISCINĂ DIN CLUJ. A FĂCUT POZĂ NOTEI DE PLATĂ