Mulți români l-au urmărit pe Mircea Dinescu gătind la TV, iar reţetele sale au fost extrem de apreciate. Astfel, tot mai mulţi vor să ajungă la restaurantul pe care poetul l-a deschis pe malul Dunării, însă sunt curioşi să afle detalii despre preţurile produselor. Iată cât costă meniul zilei, cu ciorbă şi felul 2, la Cetate.
Poetul Mircea Dinescu este proprietarul unui conac plasat pe malul Dunarii, în comuna doljeana Cetate. Locaţie, unde acesta a organizat mai multe evenimente culturale, are o cramă unde se servesc vinurile făcute pe podgoriile poetului, dar şi un restaurant şi camere pe care cei interesaţi le pot închiria.
„În localitatea Cetate, vecină cu Bulgaria şi la doar cîţiva kilometri de graniţa sârbească, se spune că cocoşii cântă în trei limbi – sârbă, bulgară şi română. Aşa că ideea unui port cultural multinaţional s-a potrivit ca o mănuşă. Cuptoarele pentru ars ceramica sînt concurate de cuptoarele în care se frig berbecii de la ferma poetului căzut în doaga agriculturii, iar tiradele aprinse ale autorilor străini invitaţi la colocvii sînt stinse cu vinuri nobile din producţia proprie. Păstrînd proporţiile, după negustorul de sclavi Rimbaud, negustorul de vin Dinescu pare un dulce copil. Aşa că nu vă sfiiţi şi călcaţi-i pragul casei”, declara Dinescu despre conacul său.
CITEŞTE ŞI: ANA MORODAN, IZBUCNIRE BIZARĂ ÎN EMISIUNEA LUI MIRCEA DINESCU: ”O SĂ MI SE RUPĂ!”
Mircea Dinescu are multă grijă de afacerile sale. Acesta îşi doreşte ca cei care trec pragul restaurentelor pe care le deţine să aibă parte de experienţe de neuitat. Pe lângă mâncărurile delicioase, servirea sau locaţia de vis, poetul s-a gândit să le ofere clienţilor şi preţuri care să îi atragă.
Astfel, în restaurantul de la malul Dunării, meniul zilei costă 25 lei, iar oferta este valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 10.30 – 16.00.
Sursă foto: Arhivă Cancan