De ce te mănâncă palma stângă sau dreaptă? Ce înseamnă când se întâmpla asta, conform superstiţiilor populare

Publicat: 03/11/2022 | 14:28
Ce înseamnă când te mănâncă palma. Sursă foto: Envato

Măcar o dată în viață, ai trecut și tu printr-un moment în care te-a mâncat în palmă. Fie că este vorba de dreapta sau de stânga, am aflat explicație. Superstițiile populare vin cu un sens, transmis din bătrâni, despre acest fapt.

Poate una dintre cele mai inedite superstiții este aceea că dacă te mănâncă palma, vei lua sau vei da bani cuiva. Chiar dacă mulți cred că este o invenție românească, se înșeală, deoarece aceasta există în întreaga Europa și datează de sute de ani.

(CITEȘTE ȘI: La ce superstiții nu renunță Bursucu, după 7 ani cu Teo. Prezentatorul de la Kanal D își dezvăluie „ritualurile” secrete)

Motivul pentru care te mănâncă palma dreaptă sau stângă. Ce spune superstiția

Conform superstițiilor populare, dacă te mănâncă palma stângă, vei lua bani. Pe de altă parte, dacă te mănâncă palma dreaptă, ai șanse să iei bani. Chiar dacă există și variante ce prezintă invers informația, aceasta pare a fi cea verificată.

Popoarele europene au construit și alte superstiții ce se învârt în jurul mâinilor. Una dintre ele este că dacă îți amorțește mâna din senin, trebuie să dai de pomană pentru cei dragi, care au trecut la cele sfinte. Un alt exemplu ar fi că persoanele care au mâinile reci sunt extrem de sincere.

Superstiții populare despre picioare. Ce se întâmplă când te mătură cineva?

Europenii nu au doar superstiții pentru mâini, ci, și pentru picioare. De exemplu, cei care ar fi măturați pe picioare nu s-ar căsători vreodată. În plus, cei care ar avea mâncărime în talpă, ar urma să facă un drum neașteptat.

O altă superstiție, devenită deja tradiție la nuntă, este aceea că mirele sau mireasa trebuie să-și calce partenerul pe picior în biserică, pentru a putea fi liderul familiei.

Tineri însurăței în biserică. Sursă foto: Pixabay

(CITEȘTE ȘI: Superstiţia bizară care te ajută să economiseşti bani! Ce spunea Baba Vanga că trebuie să faci pentru asta)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult