Încă de când s-a aflat că formează un cuplu, presa de pe întreg mapamondul „a fost cu lupa” asupra celor celor doi proaspăt căsătoriți: Ducele și Ducesa de Sussex. Ulterior, când s-a aflat de logodnă, respectiv nuntă au început să curgă și criticile, dar și încălcarea regulilor vechi de sute de ani.Una dintre acestea se referă la faptul că dacă vrei să te căsătorești și faci parte din Familia Regală a Marii Britanii, ai nevoie de aprobarea reginei – de o adeverință prin care regina își dă acceptul, dacă ai până în 25 de ani și ești în linie la tron, cum a fost cazul prințului William. Și chiar dacă te căsătorești cum un membru al familiei regale, nu ai dreptul la tron. Elisabeta a II-a este cunoscută ca fiind cel mai longeviv monarh în viață din lume, urcând pe tron la 6 februarie 1952.
Citește și: Ce i-a șoptit Prințul Harry lui Meghan Markle când a ajuns în fața altarului
Una dintre cele mai evidente diferențe dintre nunta Prințului Harry cu Meghan Marke și cea a fratelui său mai mare, Prințul William, cu Kate Middleton este absența invitaților din lumea politicii – atât din Regatul Unit al Marii Britanii, cât și din afara granițelor sale. Excepție fac Prințul Seeiso și Prințesa Mabereng de Lesotho, pentru că ei au lucrat alături de Prințul Harry la proiectele demarate de organizatia intitulata “Sentebale” a Alteței Sale Regale, care se traduce prin: “Să nu mă uiți”.
Citește și: Ce cadou inedit le-au trimis Principesa Margareta și Prințul Radu Duda mirilor anului!
Aceasta a luat naștere în 2006, după ce Prințul Harry și-a dorit să facă ceva de care mama sa, Prințesa Diana, ar fi fost mândră. Astfel, a ajuns să înființeze o organizație caritabilă în statul african Lesotho, care l-a ajutat să lase în urmî comportamentul nu tocmai “regal”.
Citește și: Meghan Markle va purta o verighetă din aur galez, primită în dar de la regină
“Am vrut sa fac ceva folositor cu viata mea, ceva de care mama mea ar fi fost mandra. Cineva m-a indemnat: «Foarte bine, du-te in Lesotho!». Primul meu gand a fost: “Unde naiba e asta? (…). Pentru mine, personal, a fost o evadare. Si nu doar o cale prin care sa-mi caut un rost in viata, ci si o mondalitate prin care ma pot folosi de numele si pozitia mea pentru a face bine. Am ajuns sa iubesc Africa, si asa va fi mereu.”, a declarat Prințul Harry în cadrul unui interviu oferit în decembrie 2016, conform PRO TV.
O altă diferență se referă la numărul invitaților: Ducele și Ducesa de Sussex vor sărbători această zi importantă alături de 600 de oameni, care au venit la Capela Sf. George. Numărul nuntașilor de la evenimentul regal este foarte mic în comparație cu cel care s-a înregistrat la nunta Ducelui și a Ducesei de Cambridge – aproape 2.000. Mai mult, această zi de 19 mai nu va fi o sărbătoare națională în Regatul Unit, pentru că îndrăgitul cuplu a ales să definească nunta lor ca fiind o aventură de familie.
Citește și: A spart toate tiparele! Regina Elisabeta a purtat o ținută verde neon la nunta regală!
Fosta actriță a condimentat ziua nunții sale cu Prințul Harry invitând celebrități precum Elton John, Serena Williams și artistele de la Spice Girls.
Încă dinainte de a deveni soția Prințului Harry, Meghan Markle era o femeie realizată și este văzută ca o sursă de inspirație majoră pentru toate generațiile mai tinere, care au o conexiune mai puțin puternică în ceea ce privește monarhia britanică.
“Ne dă un model de urmat. Să ieșiți în lume și să faceți tot ce puteți ca să-i ajutați pe alți, așa cum face Meghan Markle. Și să descoperiți povestea pe drum”, a declarat Sabrina Nagy (18 ani), care studiază la Markle’s L.A alma mater Immaculate Heart High School, potrivit jurnaliștilor de la goalcast.com.
Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au cunoscut în iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017. Ei locuiesc într-o casă de pe domeniul Kensington, unde locuiesc şi Prinţul William, soţia acestuia şi cei trei copii ai lor: Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis de Cambridge – este al cincilea în linia de succesiune la tron.