De ce nu trebuie să ții ouăle în frigider. Motivul te va uimi!
Cu siguranță nu sunt puțini cei care obișnuiesc să depoziteze ouăle în frigider, însă ce ați zice dacă ați afla că nu este cea mai indicată metodă pentru a le păstra proaspete?
Un bucătar american susține că ouăle trebuie păstrate la temperatura camerei
Specialiștii susțin că nu ar trebui să păstrăm niciodată ouăle la frigider pentru că nu se vor menține proaspete. De exemplu, James Martin, un bucătar renumit spune că cel mai bine ar fi ca ouăle să se depoziteze în dulap. Dacă le vom ține în frigider, acestea vor ajunge să absoarbă toate aromele alimentelor prin coaja lor, spune el.
„Nu ar trebui să fie niciodată ținute la frigider deoarece vor ajunge să absoarbă toate aromele din frigider prin coaja lor”, a spus James Martin, bucătar american renumit.
James Martin a făcut și o demonstrație după ce a copt două prăjituri pentru care a folosit diferite tipuri de ouă. Bucătarul a explicat care este diferența dintre ouăle de găină și cele de rață. Ei bine, conform informațiilor oferite de acesta, dacă alegi să pregătești prăjitura preferată, cele mai bune ouă pentru compoziție sunt cele de găină. Și pentru că este extrem de importantă calitatea lor, nu uita să le ții în dulap și nu în frigider!
De asemenea, bucătarul american a mai precizat că ouăle reci nu ar trebui folosite sub nicio formă în mâncarea pe care vrei s-o prepari. Recomandat ar fi să ții ouăle la temperatura camerei înainte să le folosești în diverse preparate.
VEZI ȘI:CARE SUNT MAI BUNE: OUĂLE ALBE SAU CELE MARO? PE CARE TREBUIE SĂ LE ALEGI?
Emisiunile și site-urile culinare susțin totuși că ouăle se țin în frigider
Cu toate acestea, afirmațiile bucătarului sunt contrazise de emisiunile culinare din Marea Britanie și de publicația egginfo.co.uk. Se pare că acestea susțin faptul că ouăle ar trebui păstrate la frigider pentru că acolo există o temperatură constantă care le va menține proaspete. Numai atunci când sunt folosite în mâncare trebuie lăsate la temperatura camerei cu aproximativ o jumătate de oră înainte.
„Cea mai bună metodă este să păstrați ouăle în frigider, astfel temperatura este întotdeauna constantă și ouăle tale vor fi mai proaspete!
„Când ajungeți să le folosiți, încercați să lăsați ouăle afară din frigider timp de aproximativ 30 de minute pentru a le aduce la temperatura camerei, altfel, timpul de gătire s-ar putea schimba în funcție de modul în care le folosiți”, a transmis egginfo.co.uk, potrivit DailyStar.
This browser does not support the video element.