Caz șocant într-o piscină din Delta Dunării! Un băiețel de trei ani s-a înecat în piscina unei pensiuni din Delta Dunării, în timp ce mama și tatăl lui se relaxau pe șezlonguri lângă el, iar piscina era plină de turiști. Pensiunea nu avea salvamar, contrar reglementărilor legale, iar polițiștii au deschis acum o anchetă. Iată cum s-a întâmplat întregul eveniment!
Luca, băiatul de trei ani, a intrat imediat în piscină cu un colac, în timp ce părinții săi se relaxau pe margine. Camerele de supraveghere au capturat momentele dramatice. În acele momente, doi adulți se aflau în bazin. Tragedia a început când Luca a alunecat prin colacul prea mare pentru el.
Citește și: ALERTĂ! ITALIA VREA SĂ ADUCĂ UN URS UCIGAȘ ÎN ROMÂNIA + BĂRBAT DIN BISTRIȚA, ATACAT GRAV DE O FIARĂ
Luca a intrat inițial în secțiunea de piscină destinată copiilor, care avea o adâncime de 40 de centimetri. Nu se știe cum a reușit să ajungă în partea pentru adulți, unde adâncimea era de 1,30 metri. Regulamentul afișat la vedere pe marginea piscinei specifică clar că accesul copiilor în piscină este permis doar dacă sunt însoțiți și supravegheați de părinți.
Tragedia a început când Luca a alunecat prin colacul prea mare pentru el. Băiatul a încercat să se salveze, dând din mâini în repetate rânduri, dar după câteva secunde a început să se scufunde. Un bărbat a trecut înot pe lângă copilul aflat în dificultate după doar 10 secunde, fără să observe nimic.
„A fost o mică neglijenţă. Părinţii au stat pe şezlonguri, întinşi. Când s-au ridicat de pe şezlonguri, au văzut că băiatul este la fund”, spune proprietarul pensiunii, conform Observatornews.ro
După încă 21 de secunde, o turistă a trecut deasupra copilului, însă nici ea nu a observat drama care se petrecea sub apă. Abia după aproape un minut, turiștii și-au dat seama de tragedia care se întâmplase lângă ei și au scos băiatul din apă, însă era prea târziu.
Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a determina cine este responsabil pentru această tragedie. Acest incident tragic aduce în prim-plan importanța supravegherii constante a copiilor în preajma apei și respectarea strictă a regulilor de siguranță în astfel de locații.
Conform legii, toate sectoarele de plajă destinate îmbăierii, piscinele și bazinele din parcurile de distracții acvatice sau ale hotelurilor și pensiunilor trebuie să aibă personal de salvare. Cu toate acestea, piscina pensiunii unde a avut loc tragedia nu era supravegheată de un salvamar.
„Are 40 de centimetri apa, noi suntem la limită. Adică noi avem piscină de copii şi în partea celaltă am 1.30 la piscina mare. E sub limită, Nu ne trebuie salvamar”, a adăugat Florin Dima, proprietarul pensiunii, pentru sursa citată mai sus.
Legea impune ca fiecare piscină să aibă un serviciu de salvamar, asigurând prezența unui salvamar certificat.