De ce nu a disprăut coronavirusul, deși a venit căldura? Un epidemiolog român a oferit explicații în acest sens, în contextul în care numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut îngrijorător.
La începutul pandemiei, specialiștii susțineau faptul că virusul ucigaș nu rezistă la temperaturi ridicate. Acest lucru, însă, nu pare să aibă veridicitate, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește alarmant de la o zi la alta. (CITEȘTE ȘI: SELLY A FĂCUT DEZVĂLUIREA! CÂȚI BANI A DAT LA STAT PENTRU FILMUL 5GANG)
”S-a spus și s-a dovedit, de fapt, prin studii și Universitatea Harvard a afirmat că practic, transmisibilitatea scade cu aproximativ 20 la sută pe perioada caldă. Însă asta presupune temperaturi de 37 de grade sau peste 37 de grade. Deci, dacă ne aflăm la 32, 33, 34 de grade și nouă ne este cald, asta nu este suficient ca lucrurile să se modifice în mod semnificativ.
Crescând mobilitatea, crește numărul de contacți posibil infectanți și crescând numărul de forme de infecții, practic crescând numărul de infecții, crește și numărul de forme grave, inclusiv cea care se manifestă prin acea furtună citokinică. Faptul că la noi numărul de cazuri este mai crescut la acest segment, 45-55 de ani, se poate explica prin faptul că aceasta este grupa de vârstă cea mai activă în general și atunci, iarăși, mobilitatea este foarte mare, numărul de contacți potențial infectanți este mai mare și numărul de infecții este mai mare”, a explicat Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, potrivit Digi24.
Până astăzi, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate. Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.
În intervalul 12.07.2020 (10:00) – 13.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mehedinți, București, Mureș, Olt, Prahova și Sibiu.
Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani. Potrivit informațiilor, 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de îmbolnăvire.