Avionul este unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport. Oamenilor din întreaga lume le este mult mai ușor să ajungă dintr-un punct în altul, mai ales că timpul pe care l-ai fi parcurs, de exemplu, cu mașina, este redus extrem de mult.
Totuși, în ciuda avantajelor oferite de transportul aerian, există un aspect cu care nu mulți pasageri se împacă: fumatul în avion. Persoanelor care sunt dependente de tutun, chiar și 3 ore petrecute în avion pot reprezenta o veșnicie până când își vor aprinde, din nou, țigara. Astfel, nu puțini sunt cei care s-au întrebat de ce este interzis fumatul în avion. Primesti amenda sau chiar dosar penal in cazul in care fumezi, dar poti sa primesti si despagubire avion in cazul in care zborul are intarziere mai mare de 3 ore.
(CITEȘTE ȘI: CE A FĂCUT TÂNĂRUL DIN IMAGINE, TIMP DE 6 ORE, DUPĂ CE A REALIZAT CĂ E SINGURUL PASAGER DIN AVION)
Fumatul în avion nu a fost o regulă interzisă încă din momentul inventării zborului. În perioada anilor ’70, oamenilor le era permis să fumeze în aeronavă, dar nu oriunde, ci într-un loc special amenajat. La începutul anilor ’80, secțiunile destinate fumătorilor au fost desființate, după ce a fost observat riscul la care sunt supuși atât fumătorii, cât și nefumătorii din avion.
În urma mai multor cercetări efectuate asupra efectelor nocive ale fumatului, oamenii au renunțat să mai facă acest lucru. Guvernele naționale și companiile aeriene au luat dezicia de a interzice fumatul în timpul zborului cu avionul.
Fumatul pasiv reprezintă un pericol mult mai mare pentru nefumători, decât cei care nu sunt dependenți de acest viciu. Totuși, în ciuda acestei reguli bine înrădăcinate, au existat multiple cazuri în care fumătorii din avion nu-și puteau ține în frâu dependența, astfel că au fost prinși de nenumărate ori fumând în toaleta avionului. Riscul unei asemenea fapte este destul de mare, întrucât pot apărea incendii la carlingă, din cauza fumului de țigară, potrivit shtiu.ro.