De ce fug pisicile atunci când zici „zât”? Ce înţeleg ele, de fapt, prin asta

Publicat: 05/06/2022 | 11:48
De ce fug pisicile atunci când zici "zât"? Sursă foto: Pixabay

Există mai multe cuvinte sau alăturări de cuvinte la care animalele reacționează diferit, de fiecare dată. Însă, de ce fug pisicile atunci când zici „zât”? Ce înţeleg ele, de fapt, prin asta?

Un animal de companie îți va înfrumuseța, oricând, viața, fie că este vorba despre un cățeluș, hamster, papagal, fie chiar și o pisică. Fiecare animal reacționează diferit la cuvintele și sunetele pe care le aud. De exemplu, pisicile au o reacție bizară, când aud „zât”.

Vezi și CE VÂRSTĂ REALĂ ARE PISICA TA ÎN ANI OMENEȘTI, DE FAPT. AVEM FORMULA CARE ÎȚI CALCULEAZĂ EXACT CÂT DE BĂTRÂNĂ E

De ce fug pisicile atunci când zici „zât”? Sursă foto: Pixabay

De ce fug pisicile atunci când zici „zât”?

În mod normal, atunci când spui „pis, pis” unei pisici, ar trebui să vină spre tine. Totuși, atunci când zici „zât” unei pisici, ar putea face exact același lucru ca și în cazul anterior, deși ar fi trebuit să plece. Însă, există o explicație. Literele „Ț” și „Z” sunt pe aceeași frecvență cu litera „S”.

Cercetătorii susțin faptul că pisicile, inteligente, de altfel, sunt animale independente care nu țin cont de vorbele stăpânului și se hrănesc cu rozătoare. De-a lungul timpului, acestea s-au adaptat pentru vânătoare, iar urechile în formă de pâlnie și craniile mici le ajută să perceapă mai bine sunetul pe care prada îl face. Fapt pentru care devin foarte atente când aud sunete cu o altfel de tonalitate.

Vezi și O FEMEIE A CREZUT CĂ PISICUL EI ESTE BOLNAV DUPĂ CE BLANA A ÎNCEPUT SĂ-I CADĂ, DAR A AFLAT ALTCEVA DE LA MEDICI

Rozătoarele comunică pe o frecvență mai înaltă, astfel că și pisicile au fost nevoite să se adapteze la acest lucru, pentru a putea vâna. Mai mult decât atât, pisicile sunt sensibile la o secvență de 85 kHZ.

Sursă foto: Pixabay