De ce e bine să-ți cumperi o locuință care se încălzește și răcește de una singură. Cât te costă o astfel de investiție
Dacă ești în căutarea unei case ideale, îți prezentăm una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face, în cele ce urmează. Locuința care se răcește și se încălzește singură. La final de lună costurile sunt incredibil de mici.
Ce îți poți dori mai mult decât o casă care se încălzește și se răcește singură și, mai mult decât atât, fără stresul facturilor la energie. Pare ireal, însă, cu o investiție mai mare poți să ai locuința mult visată. Pe lângă facturile mici la energie, aceasta nu poluează mediul înconjurător și nu face risipă de resurse. Este investiția perfectă pe vremuri de criză economică, mai ales că, românii caută diverse soluții de a-și reduce cheltuielile la utilități.
Cum arată o astfel de locuință
Dezvoltatorii imobiliari au căutat tot felul de idei care să vină în sprijinul clienților și să îi ajute să economisească inteligent. Astfel, pereții clasici sunt înlocuiți cu geamuri ce izolează termic, iar acoperișurile sunt dotate cu panouri fotovoltaice. Panourile aduc la final de lună facturi pe zero, iar cine are surplus de căldură, îl poate vinde rețelei, valabil pentru cei care locuiesc la apartament.
Mai mult decât atât, o idee eficientă reprezentată de dezvoltatori este sistemul prin care baia utilizează apa de ploaie, pe care o filtrează și o reciclează. Iluminatul cu leduri pe bază de senzor de mișcare este o altă idee care contribuie semnificativ la reducerea facturilor.
Un alt sfat practic, pe care ni-l recomandă experții în case inteligente, este să vedem care sunt electrocasnicele consumatoare din casă, pe baza unei prize inteligente. „Pentru a ști cum să eficientizăm, trebuie să știm ce ne consumă mult în locuințe, și sunt consumatori la care nu ne așteptăm, poate fi un prăjitor de pâine care consumă în stand-by. Asta putem afla cu ajutorul unei prize inteligente. Monitorizează consumul pe tot parcursul zilei și ne trimite rapoarte pe telefon”, a declarat Alexandru Măxineanu, expert în case inteligente, pentru Știrile TVR.
O astfel de locuință pornește de la 200.000 de euro, pentru un apartament cu două camere. Investiția se recuperează în timp, spun dezvoltatorii, pentru că facturile la energie sunt zero de cele mai multe ori.