O problemă des întâlnită în casele oamenilor sunt păianjenii. Aceste creaturi mici provoacă mari temeri și oricine îi vede vrea să scape de ei. Dacă poți trăi cu o muscă în casă, cu un păianjen treaba stă altfel. Dar cum putem scăpa de ei? Sau nu trebuie să o facem?
Fobia de păianjeni este printre cele mai întâlnite între oameni, deși aceste insecte nu sunt atât de periculoase pe cât par. Mai mult, vrei rămâne surprins să afli că ele te pot ajuta în anumite privințe.
Conform entomologului Nancy Troyano de la Ehrlich Pest Control, păianjenii au tendința de a ieși din locurile ascunse în perioada toamnei și a primăverii pentru împerechere, nu pentru a vă invada casa.
„Doar 5% dintre păianjenii pe care îi vedeți în casă au fost afară. Majoritatea păianjenilor pe care îi vedeți în jurul casei dvs. au locuit acolo probabil de ceva timp”, spune Nancy Troyano, potrivit Realtor.
De asemenea, aceștia sunt atrași de mâncare, adică de alte insecte, dar și de medii calde și umede, precum băile. Garajele, subsolurile, camerele de depozitare și podurile se enumeră printre locurile preferate de ei.
CITEȘTE ȘI: (P) Cum ne protejăm spațiul verde de căpușe
Arahnofobia este frica de a fi mușcat de un păianjen și este una dintre cele mai întâlnite temeri, deși în unele cazuri nu ar trebui. De ce? Pentru că păianjenul comun, cel din casă, nu ar trebui omorât, conform specialiștilor.
Păianjenul de casă, aparținător de familia Agelenidae, are opt ochi și picioare lungi, acoperite cu perișori fini și nu reprezintă un real pericol. Aceștia curăță casele de gângănii, gândaci, urechelnițe, ploșnite urât mirositoare, muște sau țânțari. Prin urmare, ar trebui să le mulțumim că trăiesc în casa noastră.
Totuși, dacă nu te-ai răzgândit și încă vrei să scapi de ei, experții spun că cea mai bună modalitate de a scăpa de păianjeni este aceasta:
„Începeți prin a folosi un aspirator pentru a îndepărta păianjenii, pânzele lor și sacii de ouă. Pentru a preveni atragerea păianjenilor în cas dvs., ar trebui să practicați și o igienă bună. Eliminați dezordinea și depozitați cutiile de pe podea și departe de pereți”, a mai spus Troyano.
De asemenea, oprirea sursei de hrană a acestora este importantă. Închideți ușile și ferestrele acolo pe unde alte insecte ar putea intra și încercați să nu lăsați luminile aprinse și ușile deschise în același timp, pentru că acest lucru îi atrage.
CITEȘTE ȘI: Noul pericol de la munte. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă: „Chiar în pământ”