Un gălățean în vârstă de 26 de ani a ajuns la închisoare, după ce a refuzat să își achite o amendă penală. Deși știa că va ajunge în spatele gratiilor, românul a preferat să nu se prezinte la termenele de judecată și nici să plătească cei 3.000 de lei. A fost condamnat la o distanță de 4 ani de când i-a fost deschis dosarul! Vezi mai jos, în articol, informațiile.
Un tânăr de 26 de ani a preferat să ajungă în spatele gratiilor, în loc să plătească o amendă penală de 3.000 de lei. Situația datează încă de acum patru ani, când un gălățean a fost prins că a achiziționat și a deținut droguri de risc pentru consum propriu. La patru ani distanță, la data de 9 februarie 2024, magistrații au decis să îl trimită pe tânărul de 26 de ani în spatele gratiilor. Trebuie să petreacă 150 de zile în închisoare.
Vezi și MAGISTRAȚII AU DECIS! CE PEDEAPSĂ A PRIMIT POLIȚISTUL CARE A LOVIT-O MORTAL PE RAISA
În anul 2020, gălățeanul a ajuns în atenția oamenilor legii, după ce a cumpărat și deținut droguri de risc. De-a lungul acestor ani, tânărul de 26 de ani nu s-a prezentat la termenele de judecată. De asemenea, a ignorat citațiile trimise de instanță. Pentru că nu a vrut să plătească o amendă penală de 3.000 de lei, a fost condamnat la închisoare. În acest sens, trebuie să petreacă 150 de zile în spatele gratiilor. Tânărul nu a ajuns, momentan, încarcerat.
Mai mult decât atât, nu realizează venituri legale și nici nu suferă de vreo boală care să îl pună în situația de a fi inapt pentru muncă.
„A fi apt de muncă, dar a nu obține venituri, nu este o cauză de exonerare de la plata amenzii penale, nerealizarea de venituri legale și identificabile de către condamnat reprezentând strict opțiunea sa.
Inexistența unor venituri proprii, evidențiate oficial, nu duce la concluzia că intimatul are o stare materială precară, astfel încât să se prezume în mod automat existența bunei-credințe a condamnatului în neachitarea amenzii penale.
Și dacă ar fi reală, starea materială modestă este o simplă alegere a condamnatului, de a nu munci și de a nu realiza venituri sau de a nu declara eventualele câștiguri obținute”, a punctat instanța de judecată, conform Adevarul.ro.
Sursă foto: Pixabay