De-a râsu’-plânsu’! Bogătaș italian, certat de un chelnar pentru un bacșiș de „doar” 500 de euro

Publicat: 27/08/2023 | 17:33
Turist italian, certat de chelner pentru că lăsase bacșiș „doar” 500 de euro / sursă: colaj Pixabay

Să vezi și să nu crezi! Un turisit italian, venit să petreacă momente frumoase pe Riviera Franceză, a avut parte de o experiență bizară la un restaurant. A intrat în local, a comandat, a făcut consumație și, în cele din urmă, când a achitat nota a dorit să lase 500 de euro bacșiș. Însă, a ajuns să fie certat de chelner pe motiv că tipsul este „prea mic”. Iată detaliile mai jos, în articol.

Un afacerist italian a venit să petreacă momente relaxate pe Riviera Franceză, la Saint-Tropez. Într-una dintre zile, turistul a intrat într-un restaurant, pentru a servi masa. S-a așezat la o masă din local, a comandat, apoi a consumat. În cele din urmă, când a dorit să achite nota de plată și să lase bacșiș, a avut parte de o surpriză uriașă. Afaceristul italian, care a făcut declarații sub anonimat, a dorit să lase 500 de euro bacșiș. Însă, odată ieșit din restaurant, a fost urmărit de chelner până în parcare. Motivul? Bacșișul era „prea mic” și, practic, i-a cerut să mai „pluseze” cu bani.

Vezi și CÂT A PLĂTIT UN CLIENT BACȘIȘ OBLIGATORIU, PENTRU O NOTĂ DE 134 DE LEI, ÎNTR-UN RESTAURANT DIN MAMAIA

A fost certat pentru că lăsase un bacșiș de „doar” 500 de euro!

Chelnerul i-a spus turistului italian, în parcarea restaurantului, că bacșișul pe care îl lăsase „nu era suficient”. Motiv pentru care i-a mai cerut până la 1.000 de euro. Practic, chelnerul i-a spus turistului să mai scoată din buzunar încă 500 de euro. Motivul? Să se apropie de procentul de 20% din nota de plată. Turistul italian s-a simțit jignit de acest aspect, motiv pentru care i-a mărturisit bărbatului din anturaj că nu mai dorește să vină în Saint-Tropez.

„A crezut că a fost generos lăsând 500 de euro, în schimb a fost mustrat. Chelnerul i-a spus că nu este suficient și că mai poate face un mic efort pentru a ajunge la 1.000 de euro, pentru că era mai consistent să se apropie de procentul de 20% din nota lui de plată”, a declarat un bărbat care face parte din anturajul italianului afacerist.

Pe de altă parte, nu este o practică nouă, pe Riviera Franceză. Și alți turiști au fost nevoiți să scoată din buzunare sume considerabile atât pentru consumație, cât și pentru bacșiș. De exemplu, un bărbat a povestit că a mers la un restaurant care avea următoarea politică: cheltuiala minimă de 1.500 de euro fiecare! De altfel, ar exista restaurante care impun o consumație de cel puțin 10.000 de euro. De asemenea, unele restaurante refuză rezervările clienților, în condițiile în care aceștia nu lasă un bacșiș consistent la final, arată DailyMail.co.uk.

Vezi și REACȚIA IREALĂ A UNEI MANICHIURISTE DIN CLUJ, DUPĂ CE O CLIENTĂ I-A LĂSAT „DOAR” 80 DE LEI BACȘIȘ: „ESTE PREA PUȚIN!”

Sursă foto: colaj Pixabay