Să vezi și să nu crezi! Un turisit italian, venit să petreacă momente frumoase pe Riviera Franceză, a avut parte de o experiență bizară la un restaurant. A intrat în local, a comandat, a făcut consumație și, în cele din urmă, când a achitat nota a dorit să lase 500 de euro bacșiș. Însă, a ajuns să fie certat de chelner pe motiv că tipsul este „prea mic”. Iată detaliile mai jos, în articol.
Un afacerist italian a venit să petreacă momente relaxate pe Riviera Franceză, la Saint-Tropez. Într-una dintre zile, turistul a intrat într-un restaurant, pentru a servi masa. S-a așezat la o masă din local, a comandat, apoi a consumat. În cele din urmă, când a dorit să achite nota de plată și să lase bacșiș, a avut parte de o surpriză uriașă. Afaceristul italian, care a făcut declarații sub anonimat, a dorit să lase 500 de euro bacșiș. Însă, odată ieșit din restaurant, a fost urmărit de chelner până în parcare. Motivul? Bacșișul era „prea mic” și, practic, i-a cerut să mai „pluseze” cu bani.
Chelnerul i-a spus turistului italian, în parcarea restaurantului, că bacșișul pe care îl lăsase „nu era suficient”. Motiv pentru care i-a mai cerut până la 1.000 de euro. Practic, chelnerul i-a spus turistului să mai scoată din buzunar încă 500 de euro. Motivul? Să se apropie de procentul de 20% din nota de plată. Turistul italian s-a simțit jignit de acest aspect, motiv pentru care i-a mărturisit bărbatului din anturaj că nu mai dorește să vină în Saint-Tropez.
„A crezut că a fost generos lăsând 500 de euro, în schimb a fost mustrat. Chelnerul i-a spus că nu este suficient și că mai poate face un mic efort pentru a ajunge la 1.000 de euro, pentru că era mai consistent să se apropie de procentul de 20% din nota lui de plată”, a declarat un bărbat care face parte din anturajul italianului afacerist.
Pe de altă parte, nu este o practică nouă, pe Riviera Franceză. Și alți turiști au fost nevoiți să scoată din buzunare sume considerabile atât pentru consumație, cât și pentru bacșiș. De exemplu, un bărbat a povestit că a mers la un restaurant care avea următoarea politică: cheltuiala minimă de 1.500 de euro fiecare! De altfel, ar exista restaurante care impun o consumație de cel puțin 10.000 de euro. De asemenea, unele restaurante refuză rezervările clienților, în condițiile în care aceștia nu lasă un bacșiș consistent la final, arată DailyMail.co.uk.
Sursă foto: colaj Pixabay