David Popovici, gest emoționant în memoria lui Cătălin Hîldan. Ce a decis sportivul numărul 1 al României, în clipa de față
David Popovici, sportivul numărul 1 al României în acest moment, va fi prezent, miercuri, la Sala Polivalentă cu ocazia partidei de handbal Dinamo – FC Porto, din Liga Campionilor, unde PCH îl va omagia pe Cătălin Hîldan, cel supranumit de fani „Unicul Căpitan”.
Partida va începe la ora 19:45. Jocul are loc în ziua în care se împlinesc 22 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. David Popovici, sportiv legitimat la CS Dinamo, va fi prezent la meci, unde se va ține și un minut de reculegere pentru sportivul care a încetat din viață pe 5 octombrie 2000.
“NU TE-AM UITAT, CĂPITANE!
Încă un an, fără Cătălin Hîldan! Spiritul lui de luptător este cel care ne face să rămânem mereu aproape, să nu renunţăm niciodată. Câini până la moarte şi dincolo de ea!”, a notat PCH pe Facebook.
(VEZI AICI: BĂUTURA CAMPIONILOR. DAVID POPOVICI A DEZVĂLUIT SECRETUL SĂU. CE BEA SPORTIVUL ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ)
Cine a fost Cătălin Hîldan
Cătălin George Hîldan (3 februarie 1976 – 5 octombrie 2000) a fost un fotbalist român care s-a afirmat la Dinamo București, unde a ajuns la 10 ani. Sub comanda primului său antrenor, Ionuț Chirilă, a câștigat titlurile naționale la toate categoriile de vârstă: pitici, cadeți, juniori, mai puțin la juniorii republicani.
A debutat în Divizia A pe 2 octombrie 1994, într-un meci cu Steaua, pierdut de Dinamo, 0-2. A câștigat cu „câinii” un titlu de campion (1999-2000) și o cupă a României (2000), cifrele carierei sale fiind 131 de jocuri/ 6 goluri în Divizia A, 5/1 în echipa națională, 5/0 în cupele europene, 17/0 la alte loturi naționale.
A fost căpitanul echipei dinamoviste, murind în urma unui atac de cord la 5 octombrie 2000 în timpul unui amical pe stadionul din Oltenița.
Este supranumit de suporteri „Unicul Căpitan” datorită devotamentului pe care l-a arătat față de culorile roș-albe. În memoria sa, iar tricoul cu numărul 11 a fost retras pentru totdeauna, iar una dintre peluzele din „Ștefan cel Mare”, unde stă galeria, îi poartă numele.