Cariera îndelungată, caracterizată prin umor și consecvență în spațiul public, nu este singurul lucru pentru care Daniel Buzdugan primește recunoaștere din partea fanilor. Actorul este și un simbol de bună conduită, colegul lui Mihai Morar promovând pe toate căile gândirea pozitivă, altruismul și iubirea aproapelui. Dacă, înainte de Paște, Buzdu ținea o predică despre cum oamenii din societatea contemporană trăiesc sărbători de aparență, acum realizatorul radio transmite un mesaj important pentru creștini, prin intermediul CANCAN.RO.
Prin puterea exemplului personal, dar și a experienței acumulate într-o viață mobilată de numeroase interacțiuni cu diverse categorii sociale, Daniel Buzdugan îi îndeamnă pe semeni să fie mai smeriți și să își stabilească mai bine reperele privitoare la relațiile pe care le dezvoltă în raport cu cei din proximitate.
Daniel Buzdugan este la bază actor, deși a aplicat pentru Facultatea de Filosofie, la care nu a reușit să intre. Chiar dacă nu este filosof cu acte, înțelepciunea de care dă dovadă gazda radio este una extrem de consistentă.
Matinalul de la „Zu” a făcut de-a lungul timpului mai multe incursiuni de regăsire a sinelui, chiar la Muntele Athos, în încercarea de a stabili un echilibru interior, pe care ulterior a reușit să îl răspândească semenilor. Prin urmare, Buzdu se declară un om ponderat, care știe să caute fericirea exact unde îi este locul. Vedeta nu se zgârcește și dă mai departe doza de înțelepciune dobândită.
„Întotdeauna am spus că în epatare, în șmecherie, în a te da mare, sunt alții și mai mari decât tine și ți-o iei. Adică «Sunt șmecher, sunt important!», da, dar vine altul și mai șmecher, de trei ori decât tine și ți-o iei rău de tot!
Ori în smerenie, în bunătate, există egalitate. Când faci exercițiul ăsta al bunătății, nu se întâmplă lucruri urâte. Pentru că, bun, hai să ne dăm șmecheri, să ne preamărim în bunătate, în frumusețea sufletească.
Acolo nu zice nimeni niciodată nimic, n-o să ți-o iei! Atunci când faci un bine ți-o iei, sau consideri că ți-o iei când tu ai făcut un bine și aștepți să ți se întoarcă. Nu, ăla nu-i bine, e egoism, când tu aștepți ca binele pe care l-ai făcut să fie răsplătit!”, ne-a declarat Daniel Buzdugan în exclusivitate.
Spiritul erudit al lui Daniel Buzdugan nu a venit doar pe fondul lucrului cu sinele, ci și cu munca „brută”, pe care o practică de la o vârstă fragedă. Iar roadele nu au întârziat să apară.
Vedeta povestește cum a ajuns în punctul în care se află astăzi, atât la nivel de spiritualitate, cât și din punct de vedere al statului social: „Sunt oameni mai talentați și mai haioși și mai faini, dar n-au avut consecvență, adică nu s-au trezit ca vatmanii. Noi, vatmanii și taximetriștii, dimineața la 05:30, cel târziu, ne trezim, ca să fim OK pentru ora 07:00, când începem matinalul.
Și am făcut chestia asta ani și ani și ani de-a rândul. Îmi amintesc, chiar vorbeam cu copiii mei, eu am muncit ani de zile fără să primesc bani sau bani foarte puțini, sau nu aveam timp liber!”, a mai adăugat Buzdu.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp
Sursă foto: Instagram @danielbuzdugan