Dana Rogoz a facut pizza pentru prima oara in viata ei! Uite ce reteta a folosit si cum i-a iesit!

De: Cancan
Publicat: 10/04/2012 | 00:00

Iata reteta:

– 2 lingurite jumatate de drojdie activa uscata

– 1 cana si jumatate (375 ml) de apa calda (40 – 46 C)

– 2 linguri de ulei masline extravirgin, plus inca putin pentru uns si stropit

– jumatate cana (75 g) de gris

– 1 lingura de sare

– 3-4 cani (470 – 625 g) de faina obisnuita

– 6 rosii-pruna, din soiul Roma (asa scrie in cartea de bucate, eu am folosit ce rosii am gasit) proaspete, tocate mare, sau 6 rosii conservate intregi, scurse si tocate mare

– 375 g de branza mozzarella de bivolita, scursa si taiata felii de cate 6 mm grosime

– frunze proaspete de busuioc pentru ornat (eu n-am avut, asa ca am pus busuioc uscat deasupra, pentru gust)

„Pentru prepararea aluatului, se presara drojdia peste apa calda si se lasa sa stea pana cand se dizolva, cam 5 – 10 minute. Se adauga uleiul de masline, grisul si o lingura de sare. Se mixeaza pana cand amestecul devine cremos. Se adauga faina simpla, cate o cana o data, framantand pana cand aluatul devine moale, dar fara sa fie lipicios, cam 10 minute.

Se modeleaza in forma de minge, se pune intr-un castron cu putin ulei si se intoarce, astfel incat sa fie cuprins de ulei peste tot. Se acopera castronul, lasandu-se sa creasca intr-un loc calduros, pana cand isi dubleaza volumul, cam 45 minute (eu am trisat un pic: am incalzit cuptorul la 50 C si l-am oprit, apoi am bagat castronul inauntru si a functionat!).

Dupa ce a crescut aluatul, se preincalzeste cuptorul la 230 C. Se imparte aluatul in 6 mingi de dimensiuni egale, se turtesc si se intind intr-o foaie rotunda de aproximativ 20 cm diametru. Se pun aceste foi rotunde pe o tava presarata cu faina, se presara cate 2-3 linguri de rosii tocate, uniform, pe fiecare blat, lasand spatiu de 12 mm pana la marginea aluatului. Se pun cate 3-4 felii de mozzarella deasupra rosilor. Se presara deasupra sare dupa gust si se stropesc cu ulei de masline. Se coc pana cand se rumenesc pe margini, cam 10 minute. Se presara frunze de busuioc (sau busuioc uscat cum am avut eu)”, a scris Dana Rogoz pe blogul ei.