Cel mai mare fermier din Cluj, Dan Țandrea, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în condiţii suspecte. Miliardarul a fost găsit îngheţat, într-o instalaţie improvizată.
Dan Ţandrea era deținătorul celebrei mărci ”brânza de Năsal” și a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj.
Tragica veste a morţii sale a lăsau un gol imens în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut. Decesul a avut loc duminică dimineața, la ferma lui Țandrea din Apahida.
”Drum lin spre cer îi doresc prietenului meu Dan Țandea din Cluj, fermier în Cooperativa Someș Arieș. Dumnezeu să-l ierte”, a scris Ilie Chifan, un cunoscut al fermierului.
Din primele informații se pare că Dan Țandrea a fost găsit decedat la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică, folosită pentru canalizare.
”Era o instalație iprovizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, spun cei care l-au cunoscut foarte bine pe fermier.
În cadrul unui interviu pe care l-a acordat în urmă cu doi ani, fermierul Dan Țandea a povestit cum a reușit să readucă pe piață una dintre cele mai valoroase brânze românești: brânza de Năsal.
„Noi, ca și cooperativă, suntem acționari în Fabrica de Brânzeturi Transilvania, societate al cărei administrator sunt eu. Acolo procesăm laptele și producem «Brânza de Năsal», pe care o realizăm ca marcă proprie pentru Napolact. Mai avem și marca noastră «Produs de Țaga», unde facem mai multe tipuri de brânzeturi: brânză fermentată cu pasta moale și pasta semi-tare”, spunea Țandrea la momentul interviului, potrivit foaiatransilvană.ro.
Sursă foto: capturi video